Spor

Sivaslı Dünya Şampiyonu “Başkanlığa Adayım” Dedi

Türk güreşinin yaşayan efsanesi Sivaslı Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu başkan adayı olduğunu resmen açıkladı. "Gelenekten Geleceğe" sloganı ile adaylığını açıklayan Taha Akgül, seçilmesi halinde Güreş Federasyonu için idari bina ve spor salonu yapılması için söz aldığını söyledi.

Sivaslı Dünya Şampiyonu “Başkanlığa Adayım” Dedi
16-09-2024 14:57
SİVAS

Spor Servisi

Türkiye’yi güreşte Dünya ve Avrupa'da ettiği sayısız başarılarla gururlandıran Sivaslı Taha Akgül, düzenlediği basın toplantısıyla Güreş Federasyonu için başkan adayı olduğunu resmen açıkladı.

Toplantıda hedefleri ve projelerinden bahseden Akgül’ün aday tanıtım toplantısına milli güreşçi Rıza Kayaalp, başpehlivan Recep Kara’nın yanı sıra güreş camiasından temsilciler katıldı.

Kariyerinde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde ederek önemli başarılara imza atan Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. Projelerini anlatan Akgül, öncelikle kulüp sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Akgül, güreş kariyerinin başındaki başarısızlıklarda "dibi" gördüğünü, sonra hızlı gelişim göstererek önemli başarılar elde ettiğini anlattı.

GÜREŞ MİSYONUM HER ZAMAN DEVAM EDECEK

Kariyerinde 1 olimpiyat, 3 dünya, 11 Avrupa şampiyonluğu bulunan Akgül, sporculuk hayatını noktalasa da "bir kenara" çekilme şansının olmadığını vurgulayarak "Taha Akgül olduysam güreş sayesinde oldum. Güreş misyonum her zaman devam edecek. Altyapıdan gelip zirveye çıkmış, her şeyini güreşe borçlu, güreşin eksiklerini bilen bir sporcu olarak bu sorumluluğu almam gerekiyordu." diye konuştu.

GÜREŞİN EKSİLERİNİ BİLİYORUZ

Akgül, "100 senelik tarihi olan bir federasyonuz fakat maalesef idari binamız yok. Türk güreşini ayakta tutan kulüpler ve belediyeler. Belediyelerin destekleri çok önemli ama desteklerimiz çok azaldı. Kurumlarımızın, kulüplerimize destekleri azaldı. İlk yapmamız gereken kulüplerin sayısını artırmak. Yıldızlarımız her sene en az 7-8 kamp yapıyorken kamp sayıları şu an 1-2'ye düştü. Gençlerimiz yine aynı şekilde. Turnuva sayılarımız da azaldı. Bunların sayılarını inşallah tekrar artıracağız. Liglere de sponsor bulup ödül getireceğiz. Federasyonumuzun kurumsallaşmasını sağlayacağız. Güçlü bir yönetimimiz olacak. Liyakatli kadrolarla işi ehline teslim edeceğiz. Teknik kurullarda güreşin duayenlerine görev vereceğiz. Onların sözleri bizler için çok önemli, onları dinleyeceğiz. Sahada ise dünya güreşinin son halini daha iyi bilen hocalarımızla çalışıp daha dinamik bir yapı oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER