Ekonomi

Sivaslı Emekliler Müjde! Yüzde 50 İndirim

Emeklilere yönelik müjde geldi. Ülke genelinde binlerce firma ile yapılan anlaşmalar sonucunda emeklilere çeşitli ürün ve hizmetlerde yüzde 50'ye varan indirimler sunulacak.

Sivaslı Emekliler Müjde!  Yüzde 50 İndirim
09-08-2024 16:22
SİVAS

Haber Merkezi

" Emekliler Yılı" çerçevesinde SGK, birçok firma ile anlaşma sağladı. Bu anlaşmalar sayesinde, çeşitli sektörlerde yüzde 10 ila yüzde 50 arasında değişen indirimler uygulanacak. Hangi şehirde hangi işletmelerin indirim sunduğunu öğrenmek için "Emekliler.gov.tr" web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiği yıl kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla harekete geçti. Bu çerçevede, SGK, 30 büyükşehirdeki yaklaşık 3 bin 350 işletme ile anlaşma yaparak emeklilere özel indirimler sunacak. Bu indirim protokolleri, emeklilere çeşitli sektörlerde avantajlar sağlayarak yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor.

3/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 3

İl müdürlükleri aracılığıyla yapılan protokoller kapsamında, emeklilere çeşitli sektörlerde yüzde 50'ye varan indirimler sunulacak. Bu indirimler, marketlerden restoranlara, konaklamadan ulaşım hizmetlerine, akaryakıttan sağlığa, berber ve kuaför hizmetlerinden giyime, medikal ürünlerden mobilyaya, turizmden otomotive, sigortadan hırdavata, züccaciye ürünlerinden veteriner hizmetlerine, kitabevlerinden eğitime, terzilikten tiyatro ve sinemaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacak.

4/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 4

"Emekliler.gov.tr" sitesinde duyurulan ve sürekli güncellenen indirimli işletmeler arasında İzmir, 1.410 işletme ile en yüksek sayıya sahip. İzmir'i, 553 işletme ile Ankara, 253 işletme ile Kocaeli ve 139 işletme ile Mardin takip ediyor. İstanbul'da 43, Bursa'da ise yalnızca bir işletme bulunuyor.

5/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 5

Diğer büyükşehirlerdeki emeklilere indirim yapan işletmeler ise şu şekilde sıralanıyor: Balıkesir 23, Adana 12, Antalya 42, Aydın 72, Denizli 30, Diyarbakır 5, Erzurum 30, Eskişehir 12, Gaziantep 10, Hatay 14, Kahramanmaraş 23, Kayseri 18, Konya 14, Malatya 11, Manisa 134, Mersin 26, Muğla 37, Ordu 25, Sakarya 12, Samsun 22, Şanlıurfa 5 ve Tekirdağ 64. Toplamda ise 81 ilde 5.500'ün üzerinde yerel firma ile anlaşma yapılmış durumda.

6/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 6

EMEKLİLERE HİZMET SUNAN KURUMLARIN SAYISI ARTIYOR

Emekliler Yılı kapsamında, emeklilere yönelik indirimli hizmet sunan kurum ve kuruluşların sayısı sürekli olarak artıyor. İndirimler arasında, tamir ve tadilat işlerinde işçilik ücretlerinde yapılan indirimler, 1 kilo baklavaya 250 gram dondurma hediye eden işletmeler ve düğün salonlarında emeklilerin çocuklarına yüzde 50 indirim sağlayan yerler bulunuyor. Ayrıca, gelinlik ve damatlık alımında emekli çocuklarına indirim sunan firmalar da mevcut.

Bazı şehirlerde emeklilere düşük fiyatlarla konaklama imkanı sağlanırken, akaryakıtta litre başına 2 lira indirim yapan firmalar da var. Otobüslerde yüzde 20, trende yüzde 10 ve kamunun sosyal tesislerinde ise yüzde 50'ye varan indirimler uygulanıyor. Ayrıca, bazı sendikaların tesislerinde bu indirim oranları daha yüksek seviyelere ulaşabiliyor.

7/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 7

KARGO, KONAKLAMA, TATİLİ İNTERNET,...

Emekliler Yılı kapsamında, PTTCELL tarafından emeklilere özel "Emekli Paketi" sunuluyor. Bu paket, emeklilerin paket aşımına engel olunmasını ve uygun fiyatlı arama ile internet hizmeti sağlanmasını hedefliyor. Ayrıca, PTT KARGO'da emeklilere yönelik yüzde 20, PTT bünyesindeki misafirhanelerde yüzde 50 ve PTT lokal ve sosyal tesislerinde ise yüzde 20 indirimler uygulanıyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, emeklilere bir ay boyunca ücretsiz konaklama imkanı tanırken, emeklilere özel banka ve kredi kartı uygulaması da hayata geçiriliyor. Bu kapsamda 16 banka ile iş birliği protokolleri imzalanarak, kart sahiplerine özel indirim ve ayrıcalıklar sunuluyor.

8/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 8

ÖZEL İNDİRİMLER, FIRSATLAR VE PROMOSYONLAR...

Emekliler, TROY logolu kartları kullanarak özel indirimler, fırsatlar ve promosyonlardan yararlanabiliyor. Ayrıca, YÖK ile yapılan iş birliği doğrultusunda, Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temalı 3. Yaş Üniversiteleri yaygınlaştırılacak. Bu üniversiteler, emeklilere emeklilik döneminin bir son değil, aksine hayat boyu süren bir öğrenme sürecinin başlangıcı olduğunu gösteren akademik bir eğitim modeli sunuyor. Bu çerçevede 41 üniversite ile protokol imzalandı.

9/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 9

EMEKLİYE ÖZEL KART HİZMETİ

SGK ile 16 banka arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, emekliler çeşitli indirimlerden yararlanabilecek. Bu protokol çerçevesinde bazı bankalar mevcut banka kartları üzerinden, bazıları ise özel tasarımlı emekli kartları üzerinden indirimler sunacak. Tasarlanan kartlarda Türkiye Yüzyılı ve Emekliler Yılı logoları yer alacak ve bu kartlarla giyim, sağlık, market gibi temel ihtiyaçlarda indirimler sağlanacak.

10/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 10

ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Emekliler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tesisleri ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda bir ay boyunca ücretsiz konaklama imkanı elde edebilecek. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında kamu kurumlarının sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim uygulanacak. Emeklilere özel sosyal tesislerde ise Türk-İş'e bağlı Tes-İş'te yüzde 30, Türk Metal'de yüzde 40 ve Koop-İş'te yüzde 30 indirim sağlanacak.

11/11
Emeklilere yüzde 50 indirim yapılacak. Anlaşma imzalandı 11

"EMEKLİLERE HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLAYACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında emekleriyle katkı sağlayan emekliler için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Emeklilere minnet ve saygılarını ifade etmek amacıyla, tüm şehirlerde kamu ve özel sektör kuruluşları ile anlaşmalar yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nın kıymetli emektarlarına her türlü kolaylığı sağlayacak ve desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER