Gündem

Sivaslı Genel Başkan Açıkladı! Hızlı Tren Seferleri Kaldırılmadı!

Ankara-Sivas Yüksek hızlı Tren Hattındaki gerçekleştirilmesi düşünülen bakım çalışmaları nedeniyle seferlere ara verileceği iddiası gündeme gelmişti. Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek söz konusu çalışmaların tamamlanmasının ardından bilet satışlarının devam edeceğini duyurdu.

Sivaslı Genel Başkan Açıkladı! Hızlı Tren Seferleri Kaldırılmadı!
30-06-2024 10:43
SİVAS

Demet KARAKUŞ

VATANDAŞ TEPKİLİ

Son günlerde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren seferlerine 13 Temmuz itibariyle ara verileceği gündeme gelmişti. Açıldığı günden itibaren hızlı tren hattında sürekli yaşanan arızalar nedeniyle bakım çalışması yapılacağı ve yaklaşık 1 yıl sefer olmayacağı söylenmişti. Özellikle İstanbul seferlerinin de başlamış olması nedeniyle vatandaşın en çok tercih ettiği ulaşım aracı olan Yüksek Hızlı Tren seferleriyle ilgili gündeme gelen söylentiler vatandaşlar tarafından hoş karşılanmadı.

HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YOK

Gündeme gelen iddiaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCC Genel Müdürlüğü tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Vatandaş merakla bir açıklama beklerken 13 Temmuz itibariyle yolcuk yapmak isteyenler bilet alamadıkları için farklı ulaşım kanallarını tercih etmeye başladı.

SEFER SAATLERİ UZADI

Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, gündemi meşgul eden ve resmi bir açıklama yapılmayan konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Albayrak, “Son günlerde Ankara-Sivas, Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerinin kaldırıldığı şeklinde çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Söz konusu spekülasyonlar gerçeği yansıtmamakta olup, tren seferleri kaldırılmamıştır. TCDD tarafından, hali hazırda Ankara-Sivas demiryolu hattının 15 noktasında yol bakım çalışması yapılmaktadır.  Bu çalışmalar nedeniyle sefer süresi yaklaşık 68 dakika uzamıştır” dedi.

ÇALIŞMALARIN ARDINDAN SEFERLER DEVAM EDECEK

Çalışmalarının tamamlanmasının ardından bilet satışının devam edeceğini aktaran Albayrak, “Bu nedenle tren saatlerinin yeniden düzenleme çalışması yapıldığından, 13 Temmuz sonrasına şuan için bilet satışı yapılmamaktadır. Söz konusu çalışma bir kaç gün içerisinde tamamlanacak ve bilet satışı tekrar devam edecektir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER