Gündem

SİVASLI, SAĞLIK İÇİN YÜRÜYECEK

SİVASLI, SAĞLIK İÇİN YÜRÜYECEK

SİVASLI, SAĞLIK  İÇİN YÜRÜYECEK
03-10-2017 07:56

Beste KURT/

Dünya Yürüyüş günü nedeniyle farkındalık oluşturmak isteyen İl Sağlık Müdürlüğü, bugün yoğun bir katılımla yürüyüş seferberliği başlatacak. Paşabahçe mesire alanında, ?Her gün on bin adım´ sloganıyla düzenlenecek olan etkinlik bugün saat 15.30´da başlayacak.

Etkinlikle ilgili dün yazılı basın açıklamasında bulunan İl Sağlık Müdürlüğü, toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olduğunu vurguladı.

Gün içerisinde yapılabilecek en kolay aktivitenin yürüyüş olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi; ?Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Gün içinde yapılabilecek en kolay aktivite yürüyüş yapmak olup bununla beraber; gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir ?iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER