Spor

Sivaslı Sporcu Dünya 2.’Si Oldu

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi'nin yetiştirdiği Rümeysa Hatice Kılıçkaya, Dünya Okul Sporları Federasyonu tarafından Bahreyn’de düzenlenen Liseler Yaz Oyunları Judo müsabakalarında dünya ikincisi oldu.

Sivaslı Sporcu Dünya 2.’Si Oldu
28-10-2024 12:09
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ/

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi'nin yetiştirdiği judo sporcu Rümeysa Hatice Kılıçkaya, Dünya Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Bahreyn’de düzenlenen Liseler Yaz Oyunları (Gymnasiade) müsabakalarında büyük bir başarıya imza attı.

63 kilogram kategorisinde mücadele eden Kılıçkaya, zorlu rakiplerini geride bırakarak dünya çapında önemli bir dereceye ulaştı ve dünya ikincisi oldu.

Bahreyn’de gerçekleştirilen müsabakaya, 71 ülkeden toplam 5 bin 481 sporcu katıldı. Geniş katılımla yapılan müsabakalar, dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri bir araya getirerek büyük bir rekabete sahne oldu.

Rümeysa Hatice Kılıçkaya’nın antrenörü Bekir Güzelimdağ, öğrencisinin başarısından duyduğu gururu ifade ederek, “Rümeysa, uzun süredir gösterdiği azim ve özveri ile bu başarıyı hak eden bir sporcu. Antrenmanlarda sergilediği performansla da ne kadar yetenekli olduğunu kanıtladı. Bu seviyede dünya ikincisi olarak hem bizleri hem de ülkemizi gururlandırdı” dedi.


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER