Ekonomi

Sivaslı Üretici Hibe Desteklerinin Artırılmasını İstiyor

Sivas’ta 5 dönümlük arazide maydanoz üreten Oğuzhan Okatan, devletten almış olduğu hibe desteğinin bu sene sona erdiğini söyledi. Piyasa şartları altında ezildiklerini dile getiren Okatan, hibe desteklerinin artırılmasını talep etti.

09-09-2024 11:43
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Sivas’ta yaşayan Oğuzhan Okatan, 2019 yılında Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) hibe desteği alarak 5 dönümlük bir arazide maydanoz üretimine başladı.

Yüzde 55 oranında almış olduğu hibe desteği ile 5 dönümlük araziyi kapalı bir sera haline getiren Okatan, 5 yıllık teşvik programının son senesinde olduğunu ve yeni bir hibe destek programına başvurarak üretimi artırmak istediğini dile getirdi.

Yerli üretimin en verimli ve en etkin şekilde devam ettirilebilmesi için üreticiye yapılan desteğin artırılması gerektiğine dikkat çeken Okatan, “Son açıklanan hibe programlarında iyileştirmeler yapıldı fakat biraz daha destek bekliyoruz çünkü piyasanın altında çok eziliyoruz” dedi.

Sivas’ta maydanoz üretim koşullarının kış aylarına daha elverişli olduğunu dile getiren Okatan, “Yazın değil ama kışın olan üretim biraz daha iyi oluyor. Yazın açık alanda üretimde olduğu için fiyatlar düşüyor ama kışın biraz daha fiyatlar canlanmış oluyor. Bu senenin sonunda 5. seneye girmiş olacağız. Bizler bu programımız bitince farklı alanlarda ilerlemeyi düşünüyoruz topraksız tarım hedeflerimiz arasında” şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER