Gündem

Sivaslı Vekil Maymun Çiçeği Önlemlerini Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, Maymun Çiçeği hastalığını TBMM’nin gündemine getirdi. Karasu verdiği önergede hastalıkla ilgili ulaşım ve taşımacılık alanlarında alınan önlemleri sordu.

Sivaslı Vekil Maymun Çiçeği Önlemlerini Sordu
26-08-2024 11:22
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, hızlı yayılması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) uluslararası acil durum ilan ettiği maymun çiçeği (mpox) hastalığını TBMM’nin gündemine getirdi. Karasu verdiği önergede, ulaşım ve taşımacılık alanlarında alınan önlemleri sordu.

Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün, maymun çiçeği olarak bilinen M çiçeği virüsünü “uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu” açıkladığını hatırlattı. Türkiye’de henüz vakası saptanmamış olsa da ülkemizi ziyaret eden veya yurt dışına giriş çıkış yapan binlerce kişiden dolayı vatandaşlar arasında kaygıların arttığını belirten CHP’li Karasu, dünya genelinde artan vakalar karşısında ülkelerin gerekli önlemleri aldığını ve bunun için kaynak ayırdığını kaydetti. Özellikle Afrika kıtasından dünyaya yayılan virüs nedeniyle havaalanları başta olmak üzere ulaşım ve taşımacılık alanlarında alınan önlemlerin büyük önem taşıdığını belirten Karasu, Abdulkadir Uraloğlu’nun şu sorulara cevap verilmesini istedi:

 EYLEM PLANI VAR MI?

  • Vatandaşlarımızın salgından kendilerini koruyabilmeleri ve gerekli önlemleri alabilmeleri adına kara, hava, deniz ve demiryollarındaki ulaşım ve taşımacılık alanlarında bakanlığınızın aldığı önlemler nelerdir?
  • Salgına karşı uygulanmak üzere, bakanlığınızın bir eylem planı var mıdır? Eylem planı var ise içeriği nedir, yok ise bugüne kadar hazırlanmamış olmasının gerekçesi nedir?
  • Eylem planı var ise, bu eylem planı çerçevesinde önergenin cevaplandığı tarih itibariyle yapılan/yapılacak olan çalışmalar nelerdir?
  • Bakanlığınız tarafından, kara, hava, deniz ve demiryolları ile yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında görevli personellerin sağlığı açısından bilgilendirme yapılmış mıdır? Yapılmış ise uyarıların ve alınan önlemlerin içerikleri nelerdir?
  • sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER