Gündem

Sivaslı Vekil Meclise Taşıdı: "Çiftçilere Sahip Çıkalım''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, son günlerde yaşanan sel ve dolu felaketinden dolayı çiftçilerin mağdur olduğunu söyledi. Çiftçilerin mağduriyetinin giderilip, sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Özyürek,  ilgili kurumlardan destek talep etti.

Sivaslı Vekil Meclise Taşıdı:  "Çiftçilere Sahip Çıkalım''
26-07-2024 11:13
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan 159 sıra sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 8'inci maddesi üzerine söz aldı.

Son günlerde çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen Özyürek, “Tabii, Sivas, coğrafi olarak baktığımızda, hem kuraklığı hem yağışı aynı anda yaşayabilen bir ilimizdir. Çiftçilerimiz bazen doludan, bazen kuraklıktan, bazen de yoğun yağmur yağışından dolayı sel felaketlerinden etkilenmektedirler. Çiftçilerimiz tam hasat dönemine geldiğinde bir bakıyorsunuz ya kuraklık olmuş ya da yoğun yağmurdan dolayı dolu veya sel felaketiyle karşılaşmışlardır. Bazı çiftçilerimiz, tabii, ürünlerini sigorta yaptırıyorlar, bazıları da yaptıramıyorlar, sonunda çiftçilerimiz ister istemez bir mağduriyet yaşıyor. Ben buradan çiftçilerimizin bir yıl boyunca mücadele edip tam hasat döneminde, ürünlerini alma zamanı geldiğinde böyle bir felaketten dolayı yaşadıkları mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını istiyorum. Özellikle AFAD'a ve Tarım ve Orman Bakanlığımıza buradan sesleniyorum. Çiftçilerimize her zaman sahip çıkalım, çiftçilerimiz üretendir, onların yanında olalım, çiftçilerimizi her zaman güçlü kılalım. Bir de çiftçilerimize her daim olduğu gibi, dün ve bugün de mazotta, gübrede, tohumda veya varsa, kredi borçlarını yeniden yapılandırarak faizlerin de silinmesini mutlaka sağlayalım” dedi.

SİVAS’IN TAMAMI İÇİN TEŞVİK İSTİYORUZ

Özyürek, meclis kürsüsünden bir kez daha tam teşviki gündeme getirerek, “Sivas'ımızın büyüyebilmesi için, gelişebilmesi için tarım ve hayvancılığın dışında olmazsa olmaz olan sanayimizdir çünkü Sivas yoğun bir nüfusa sahiptir. Baktığımızda, İstanbul'da 3 milyon Sivaslının olduğunu düşünüyoruz. Onun için, göçün önünü kesebilmemiz için Sivas'ın mutlaka sanayileşmesi lazım. Bunun adı da nedir? Teşviktir, 6'ncı bölgedir. Sağ olsun, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, 6'ncı bölgeyi Sivas'ımıza aldık ama sadece Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'yle kısıtlı olması bizi derinden etkilemiştir. O yüzden, ben hem Sanayi Bakanımıza hem de Cumhurbaşkanımıza buradan duyuruyorum: Sivas ilçelerimizin ve Sivas'ın merkezinin tamamını kapsayacak bir şekilde teşvikimizi istiyoruz. Onun için, teşvik bizim için çok önemli çünkü sanayi olacak, yatırımcılar gelecek ve gençlerimiz veya işi olmayan ailelerimiz büyükşehirlere asla göç etmeyeceklerdir veya mecbur kalmayacaklardır.” diye konuştu.

İlçelerde yaşanan PTT sorununa dikkat çeken Özyürek, “Sivas'ımızın bazı ilçelerinde de PTT müdürlüklerimiz vardı. Sivas'ın gerçekten merkezi ile ilçeler arasında 150, bazen 180, 130 kilometre bir mesafe vardır. Eğer siz buradan PTT müdürlüklerini kaldırırsanız, şubeye çevirirseniz bir vatandaşımız ufak bir işini yaptırmak için 180 kilometre yol gitmek zorunda kalacak. O yüzden, şu anda Suşehri'miz hariç, Akıncılar, Gölova, Koyulhisar ilçemizdeki müdürlükler kaldırılarak şubeye çevrilmiştir ve bunun da arkasının geleceği söylenmektedir. Bu yüzden, ben PTT Başmüdürümüze ve Ulaştırma Bakanlığımıza söylüyorum: En azından, coğrafi olarak, gerçekten kilometre olarak yolları da düşünürsek, mutlaka orada mevcutlarını koruyalım. Yakın ilçeler varsa 8 kilometre, 10 kilometre; bunlara bir şey demiyorum ama 150 kilometrelik bir mesafeye, bir vatandaş ufak bir işini halletmek için o mesafeye gidip gelecekse gerçekten mağdur olacağını düşünmekteyiz. Bunun için bu mağduriyeti mutlaka ortadan kaldırmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

ÇOCUK KARDİYOLOJİSİ DOKTORU EKSİĞİ VAR

Sivas’ta çocuk kardiyolojisi doktorunun olmadığını ifade eden Özyürek, “Çocuklarımız hastalandığında Ankara'ya veya Kayseri'ye gitmek zorunda kalıyoruz. Aileler gerçekten perişan ve sıkıntı yaşamaktadır. Bir an önce de bu eksiğimizin giderilmesini Sağlık Bakanlığımızdan talep ediyorum “ dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER