Gündem

Sivaslılar Niye Boşanıyor? İşte Cevabı

Sivas’ta, evlenen çiftlerin sayısında son 10 yıla göre azalmalar görülürken boşanan çiftlerin sayısında ciddi oranda bir artış gözleniyor. Sivas halkı boşanmalarda ki bu artışı ekonomik sebeplere bağlıyor.

Sivaslılar Niye Boşanıyor? İşte Cevabı
24-02-2024 09:04
SİVAS

NESLİHAN KOÇ

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), 2023 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre son 10 yıla kıyasla boşanma sayılarında yüksek oranda bir artış olduğu gözlendi. 

Aile yapısında ve aile yapısının sahip olduğu değerlerde yaşanan değişimler toplumsal bir sorun olan boşanmaların artışına neden oluyor. Boşanmaların artışı, aile kurumunun zarar görmesine ve kişiler arası ilişkilerin değişen yapısına dikkat çekmektedir.

Sivas Ekspres Gazetesi olarak evlenen çiftlerin uzun süre evli kalamıyor oluşunun nedenini vatandaşa sorduk. Sivaslı vatandaşlar, yeni nesilde hayatını birleştiren vatandaşların eskiye oranla daha sabırsız ve tahammülsüz olduklarını dile getirdi

“İNSANLAR GEÇİM SIKINTISINDAN BUNALIMA GİRİYORLAR”

Evliliklerin bir diğer yıkılma sebebinin ise mevcut ekonomik sebepler olduğunu dile getiren Basri Yönal, “İnsanlar yaşadıkları geçim sıkıntısından dolayı bunalıma giriyorlar ve birbirilerine karşı daha agresif, daha sabırsız davranabiliyorlar. Saygının, sevginin olmadığı yerde bir evliliği ayakta tutmak çok zor. Ekonomi kötü olduğu için saygı sevgi de bir boyutta geri planda kalıyor” şeklinde konuştu.

Maddi olumsuzlukların eşler arasında problemlere neden olduğunu ve çiftleri ayrılma noktasına getirdiğini belirten Berrin Özdemir, “Ayrılma konusunda bana göre tek etken ekonomi. İstediği gibi bir yaşam süremeyen çiftler bir zaman sonra aralarında ki kuvvetli bağı kaybederek birbirine kırıcı tutumlar sergiliyor. Durum böyle olunca da insanların tek seçeneği ayrılık oluyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER