Gündem

Sivaslılar Günü Unutuldu

2017 yılında Sivas Belediyesi tarafından sosyal medya üzerinden başlatılarak Sivaslılar tarafından kabul gören ve sonraki yıllarda ise Sivas Valiliği himayesinde Gardaşlık Festivali’ne dönüştürülen “5 Ağustos (5.8) Dünya Sivaslılar Günü bu sene unutuldu.

Sivaslılar Günü Unutuldu
05-08-2024 16:55
SİVAS

HABER MERKEZİ

Hiçbir etkinlik yapılmaması Sivaslıların bu yıl üzülmesine neden oldu.  Sadece sosyal medya hesabından Vali Yılmaz Şimşek, Sivaslılar Günü’nü kutlayarak, “Bu memleketi candan hisseden, her bir köşesine sevdalı gardaşlar, 5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü’müz kutlu olsun” mesajını paylaştı.

TASARRUF TEDBİRLERİ Mİ ETKİLİ OLDU?

Dönemin belediye başkanı Sami Aydın’ın sosyal medya üzerinde başlattığı ve her yıl geleneksel hale getirilen 5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü’nde bu yıl hiçbir etkinlik yapılmadı. Sosyal medyadan başlayan ve Gardaşlık Festivali ile 1058 kişinin hep birlikte Sivas halayı ile görsel şölene dönüştürdüğü gün bu yıl buruk bir şekilde geride kaldı. 2019 yılında başlayan Gardaşlık Festivali ilk yıldan itibaren herkesin ilgisini çekmiş özellikle Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte çekilen halay büyük ilgi görmüştü. Gardaşlık Festivali’nin bu yıl yapılmamasının nedeninin ne olduğu merak edilirken, tasarruf tedbirleri nedeniyle mi yapılmadığı merak ediliyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER