Yaşam

Sivaslılar Konut Almanın Tam Zamanı

Sivas’ta uzun süredir gerileyen konut satışları yükselişe geçti. Temmuz ayında konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10’un üzerinde arttığını ifade eden Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, “Nakit parası olan yatırımcılar için konut almanın tam zamanı. Zira mevduat hesaplarının düşüş eğiliminde olduğunu biliyoruz ve konut kredi faiz oranlarında da 9’uncu ay ile birlikte düşüş bekleniyor. Bu da konut fiyatlarını

Sivaslılar Konut Almanın Tam Zamanı
15-08-2024 10:02
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Gazetemizin TÜİK’ten derlediği bilgilere göre Sivas’ta 2023 Temmuz ayında satılan konut sayısı 744 iken bu yılın aynı ayında 825’e yükseldi. Satılan konutların 54’ünü ipotekli satışlar, 771’ini ise diğer satışlar oluşturdu. 825 konutun 286’sını ilk el satış, 539’unu ise ikinci el satış teşkil etti. Konut satış istatistiklerinin açıklanmasının ardından Sivas İrade’ye konuşan  Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

NAKİT PARASI OLANLAR İÇİN ÇOK UYGUN BİR DÖNEM

Konut satışlarındaki durağanlığın yerini hareketliliğe bıraktığının altını çizen Çayır, faizler aşağı yönlü oldukça konut fiyatlarının artacağına dikkat çekti. Çayır, “Konut satışlarında Temmuz ayı itibariyle birlikte ciddi oranda artış yaşandı. Nakit parası olanlar için çok uygun bir dönem. Mevduat hesaplarının düşüş eğiliminde olduğunu biliyoruz ve konut kredi faiz oranlarında da 9’uncu  ay ile birlikte düşüş bekleniyor. Bu da konut fiyatlarını artırır. Temmuz ayı itibariyle konut satışlarımızda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10’un üzerinde bir artış yaşandı. Konut fiyatlarının önümüzdeki süreçte artmasını bekliyoruz, dolayısıyla yatırım için uygun bir dönem olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER