Gündem

Sivaslılar Mağdur: “ Seferlerin Aktarmasız Yapılmasını İstiyoruz’’

Geçtiğimiz yıllarda kaldırılan Sivas-Antalya ve Sivas-İzmir arası aktarmasız uçak seferlerine ilişkin konuşan Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, “Antalya ve İzmir’e aktarmasız olarak yapılan uçak seferlerinin kaldırılması Sivaslı vatandaşlarımızı mağdur etti. gibi Sivas-Antalya ve Sivas İzmir arası gidiş dönüş uçak seferlerinin aktarmasız olarak yapılmasını talep ediyoruz'' dedi.

Sivaslılar Mağdur: “ Seferlerin Aktarmasız Yapılmasını İstiyoruz’’
06-08-2024 11:42
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, kaldırılan Sivas-Antalya ve Sivas-İzmir aktarmasız uçak seferlerine ilişkin konuştu.

Başkan Albayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Daha önce haftada bir gün Sivas-Antalya ve Sivas-İzmir arası aktarmasız olarak yapılan gidiş ve dönüş uçak seferlerinin kaldırılması ve İstanbul aktarmalı olarak gerçekleştirilmesiyle ilgili çok sayıda vatandaşımız sendikamızdan, bu durumdan kaynaklı yaşanan mağduriyetin dile getirilmesini talep etmişlerdir. Sivas-Antalya, Sivas-İzmir arası uçak seferi aktarmasız olarak gerçekleştirildiğinde yaklaşık 1,5 saat olan seyahat süresi, İstanbul aktarmalı gerçekleştirildiğinde minimum 6 saat sürmektedir. Bu süre İstanbul’dan kalkış saatine göre 12 saate kadar çıkmaktadır. Bu durum hem vatandaşlarımızın zaman tasarrufunu ortadan kaldırılmış,  hem de seyahat şartlarını zorlaştırmıştır.

Bilindiği üzere, TÜİK’in 2024 verilerine göre ülkemizde yaklaşık 1.9 milyon Sivaslı vatandaşımız bulunmaktadır. Sivaslı vatandaşlarımızın büyük bir kısmı da İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerde ikamet etmektedir. Bu nedenle de diğer illerimize kıyasla Sivas seferi gerçekleştiren uçaklarda yolcu sayısı daha fazla olmaktadır. Ancak, Antalya ve İzmir’e aktarmasız olarak yapılan uçak seferlerinin kaldırılması Sivaslı vatandaşlarımızı mağdur ettiği gibi, gerek Sivas’a ulaşımı gerekse Sivas’tan diğer illerden ulaşımı zorlaştırmıştır. Bu nedenle yetkililerden, yaşanan bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını ve daha önceden olduğu gibi Sivas-Antalya ve Sivas İzmir arası gidiş dönüş uçak seferlerinin aktarmasız olarak yapılmasını talep ediyoruz.’’

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER