Gündem

Sivaslılar Ne Yapsın? Çadırda Mı Kalsın?

Sivas’ta artan konut fiyatları vatandaşın belini büküyor. Yeni ev kiralamak isteyenlerin ilk bir aylık maliyeti kira, depozito, emlakçı, taşınma, eşya boya badana derken neredeyse 100 bin lirayı buluyor.

Sivaslılar Ne Yapsın? Çadırda Mı Kalsın?
25-07-2024 11:19
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Son yıllarda Türkiye’de enflasyonun artmasıyla ekonomi alt üst oldu. Enflasyonun aşırı yükselişi asgari ücretliye ve emekliye yapılan zamları gölgede bıraktı. Enflasyona bağlı olarak konut fiyatları da adeta uçtu. Üstelik işin içine bir de emlakçı komisyonu dâhil olunca kiralık daire arayanlar işin içinden çıkamaz duruma geldi.

Sivas’ta da artan maliyetler kiracıların belini büküyor. Sivas’ta kiralık konut fiyatları 8 bin liradan başlıyor 25 bin liraya kadar çıkıyor. Öte yandan bir de emlakçı komisyonu ve depozito ücreti eklenince yeni ev kiralamak isteyenlerin ilk bir aylık maliyeti kira, depozito, emlakçı, taşınma, eşya boya badana derken neredeyse 100 bin liraya yaklaşıyor.

Ev sahipleri hiçbir bakımı olmayan, kırık dökük evlere hem fahiş fiyat hem de depozito istemeye başladı. Öyle ki bazı ev sahipleri 3 kira kadar depozito isteyebiliyor. Tüm bunların yanı sıra öğrenci ve bekarlar ise kiralık ev bulamıyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Sivas li 1 ay önce
Aç gözlü müteahhitler ile vizyonsuz il idarecilerinin suçudur.bosa akıtılan kaynakları ev yapımına aktarabilirlerdi.örnek millet bahcesine harcanan para
ALİ DAĞISTANLI
ALİ DAĞISTANLI 1 ay önce
Sivasta yapılan en doğru şeylerden biri millet bahcesi
Şahin 1 ay önce
Iman ve inanç yoksa orda azgınlık ve zulüm vardır her şeyin bin değil bir değeri vardır. Ekonomi bahane fırsatçılık münafıklık tam gaz.
Ekrem 1 ay önce
Allah belalarını versin asgarî ucretlilere yardım etsin su ev sahipleride depremden bile akillanmadilar canlarına değil ama evleriniz yıkılır insallah
Hakan 1 ay önce
Ev sahiplerinin dini imanı para olmuş emlakcilar zaten Allahsız 2 bin liralık evi 10 binliraya kiraya veriyorlar yazık günah
Soydan 1 ay önce
Sivasda kiraların artma sebebi ev sahipleri değil emlakcilardır. Kiralık olan yerleri arayıp ev sahiplerine yeni fiyat belirliyorlar. Ev sahiplerininde hoşuna gidiyor.
İsma 1 ay önce
Ettiğinizi çekin
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER