Gündem

Sivaslılar Olarak Hesap Sormak Zorundayız

Sivas’ta Madımak Olayının 31. yıl dönümü anma programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu,  “Bu şehirde ne yazık ki 31 yıl önce yaşanan bu katliamla hesaplaşmak zorundayız. O günün faillerinden, olayı tetikleyenlerden ve slogan atanlardan şehir olarak hesap sormak zorundayız.'' dedi.

02-07-2024 13:58
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

2 Temmuz 1993 yılında Madımak Olayında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma programında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, olayın faillerinin yargıya hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Karasu, “Bu ülkede Madımak’tan sonra katliamlar yaşanmaya devam etti. Bir ülke bu katliamlarla hesaplaşmak zorundadır. Unutturmamak zorundadır. Unuttursan yeni katliamlar yaşanır. Yeni provokasyonlar yaşanır. O yüzden bir ülkenin yaşanan katliamlarla hesaplaşması gerekir” dedi.

BİLİMİN B’Sİ YOK!

Madımak Olaylarının yaşandığı otele Bilim ve Kültür Merkezi adının verilmesine tepki gösteren CHP’li Vekil, “Sizlere soruyorum üzerinde Bilim ve Kültür Merkezi yazan bu binanın üzerindeki bilimin b’sinden kültürün k’sinden bahsetme şansımız var mı? Bu bina 31 yıl önce utanç müzesine dönüşmüştür. Burada Sivaslılar olarak şunu hep beraber haykırmak zorundayız; biz 4 Eylül kentiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’e 108 gün ev sahipliği yapmış bir şehiriz. Biz binlerce yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşayabilmiş bir şehiriz. Bu şehirde ne yazık ki 31 yıl önce yaşanan bu katliamla hesaplaşmak zorundayız. O günün faillerinden, olayı tetikleyenlerden ve slogan atanlardan şehir olarak hesap sormak zorundayız. Biz hesabı buraya anmaya gelenlerden sormaya kalkarsak işin içinden çıkamayız. Burada 31 yıl önce yaşanan bu katliamdan başta biz Sivaslılar olarak hesap sormak zorundayız”  ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER