Yaşam

Sivaslılar Uçmayı Seviyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sivas Nuri Demirağ Havalimanının eylül ayı yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Eylül ayında seyahatte tercihini havayolu olarak kullananların sayısı ilimizde 36 bin 448 oldu. Yılın ilk 9 ayında uçakla yolculuk edenlerin sayısı ise 332 bin 449’a yükseldi.

Sivaslılar Uçmayı Seviyor
22-10-2024 13:45
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas- İstanbul ve İzmir- Sivas seferlerinin karşılıklı yaptığı ilimizde havayolu ile seyahat edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hava yolunun halkın yolu olduğu Sivas’ta yolcu sayısını ve uçak trafiğinin her geçen gün artması güzleri güldürüyor. Sivas’ta Nuri Demirağ Havalimanı’nda İzmir uçak seferlerinin de başlamasıyla birlikte 316 uçak iniş ve kalkış yaptı. Bu uçaklarda 304 ton yük taşındı. Uçak fiyatlarının kış dönemine bin liraya kadar düşmesiyle birlikte yolcu sayısının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

9 AYDA 332 BİN YOLCUYA HİZMET

Sivas Nuri Demirağ Havalimanında yılın ilk 9 aylık bölümünde hizmet verilen yolcu sayısı ise hizmet verilen yolcu sayısı 332 bin 409 olurken, iniş ve kalkış yapan uçak trafiği ise 2 bin 628 oldu. Taşınan yük ise 2 bin 768 ton olarak gerçekleşti.

 


Editor : Demet KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER