Gündem

Sivaslılara Çağrı: Yerel Esnafa Sahip Çıkalım

Gıda denetimlerde pek çok firmanın vatandaşa sattığı ürünlerin içinde domuz eti çıkması gündemde sıcaklığını korurken, Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Serkan Akgül’den yerel esnafa destek çağrısı geldi. Akgül, kurumsal firmaların değil de şehrinin değeri olan yerel esnafların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Sivaslılara Çağrı: Yerel Esnafa Sahip Çıkalım
10-10-2024 10:38
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Akgül, her şeyden önce vatandaşa kaliteli hizmet sunmak gerektiğini ifade ederek halkın sağlığını da tehlikeye sokmamak gerektiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde birçok firma isminin yer aldığını hatırlatan Akgül, “Bu listelerde bir isim en çok dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın yaptığı denetim, muayene ve analiz raporlarına göre Türkiye’nin birçok yerinde şubesi olan ünlü bir lokantalar zincirinin satışını yaptığı hazır pişmiş köftesinde domuz etine rastlanması hayatını adamış olarak bizleri derinden rahatsız etmiştir. Birler yerel esnaf olarak ayakta kalmak adına her daim mücadele ederken, böylesine kurumsal bir firmada bir denetim sonrası yaşanan üzücü durum bir kez daha göstermiştir ki yerel esnafa daha çok sahip çıkmamızı göstermiştir.” dedi.

KİMSENİN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATMAYIZ

Yerel esnafın her zaman temiz, hijyenik ve içinde ne olduğu bilinen ürünleri şeffaf bir şekilde müşterilerine sunduğunu aktaran Akgül, “Bizler para kazanmadan önce müşteri sağlığını, memnuniyetini ve damak lezzetini ön planda tutmaktayız. Bizim Sivas halkından istediğimiz yerel esnafın lezzetlerine sahip çıksınlar ve yemek ihtiyaçlarını yerel esnafımızdan yana tercih etsinler. Hem sağlıklı hem de hijyenik olarak bizler şehrine ve ülkesine sahip çıkan esnaflarız. Vatandaşlarımızdan da bu yönde tercihini güvendiği yerel esnaftan yana kullanmasını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER