Spor

SİVASSPOR UÇUYOR

SİVASSPOR UÇUYOR

SİVASSPOR UÇUYOR
16-12-2021 07:00

NURETTİN ÇUKURYURT

Demir Grup Sivasspor kötü başladığı sezonda sonradan açıldı. İlk galibiyet için 6. haftayı bekleyen kırmızı-beyazlılar, üst üste iki galibiyetin zaferin ardından yine 5 hafta beklemek zorunda kalmıştı.

Eksiklerin dönmesiyle Yiğidolar gaza bastı. 4-0'lık Hatayspor galibiyetiyle kötü gidişe nokta koyan Rıza Çalımbay'ın ekibi önceki hafta da ligin bir başka formda takımı Alanyapor'u deplasmanda 1-0 yendi. Galatasaray’ı aynı skorla geçen Yiğidolar bu sezon ilk kez üst üste 3. galibiyetini alırken bu performansıyla 5 sıra birden yükseldi.

KALESİNİ GOLE KAPATTI

Yiğidolar boy gösterdiği bu 3 karşılaşmada rakip fileleri 6 kez havalandırırken kalesini ise gole kapattı. Kırmızı-beyazlı takım ayrıca, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 16 haftada kalesinde 15 gol gören ligin en az gol yiyen 4. takımı konumunda bulunuyor.

2 YIL SONA GELEN GALİBİYET

Sivasspor, Galatasaray’ı tam 2 yıl 6 ay sonra yenmiş oldu. Sarı-kırmızılıları 24 Mayıs 2019’da sahasında 4-3’lük skorla aldığı galibiyetten sonra 5 resmi maçta mağlup edemeyen Sivasspor, rakibini 935 gün sonra yenerek bu kötü seriye son verdi. Yiğidolar, 2019’daki galibiyetten sonra sarı-kırmızılı ekiple oynadığı 4 müsabakada 2 kez yenilmiş, 2 defa da berabere kalmıştı.

ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET

Yiğidolar, Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini de aldı. Kırmızı-beyazlı ekibe galibiyeti getiren tek golü 80’de Fayçal Fajr attı. Sivasspor ayrıca bu sezon ilk kez üst üste 3. galibiyetini almayı başardı.

18 YILLIK ÖZLEM SON BULDU

Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın Fatih Terim’e karşı 18 yıllık galibiyet özlemi de sona erdi. Çalımbay 2003’te Denizlispor’u çalıştırırken Ali Sami Yen’de 1-0 kazandığı maçtan sonra meslektaşına karşı 12. maçında 2. kez galibiyet sevinci yaşadı.

SIRADA KASIMPAŞA VAR

Puanını 22’ye yükseltip 10. sıraya yükselen Yiğidolar alt sıralardan iyice uzaklaştı. Kırmızı-beyazlılar, 17. haftada 18 Aralık Cumartesi günü Kasımpaşa’ya konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunda oynanacak olan müsabaka saat 13.30’da başlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER