Spor

Sivassporlu Taraftarların Mezarlığında İçler Acısı Görüntüler

Kayserispor-Sivasspor maçında çıkan gerginlik sonucu hayatını kaybeden Sivassporlu taraftarların Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan kabirlerinin bakımsız olması tepkilere yol açıyor. Mezarlar bakımsızlıktan ilgi beklerken, ziyarete gelen taraftarlar bu duruma üzüldüklerini belirterek onarım işinin Sivasspor Kulübü’nün yapması gerektiğini söylüyorlar.

Sivassporlu Taraftarların Mezarlığında İçler Acısı Görüntüler
19-09-2024 11:13
SİVAS
HAKAN KALELİ
17 Eylül 1967’de Kayseri’de oynanan Kayserispor- Sivasspor müsabakasında yaşanan gerginlikler sonucunda 43 Sivaslı futbolsever hayatını kaybetmişti.
Hayatını kaybeden 43 taraftarın 38’ini mezarları o dönem yetkililer tarafından yapılan güzel bir çalışma ile aynı alanda yer alan kabristanda bir araya getirilmişti.
Tek tip peyzaj çalışması ve üzerinde Sivasspor armasının da yer aldığı mezarlığın girişine ise Sivasspor logosu, Türk Bayrağı ve Sivasspor bayrağı yerleştirilmişti.
PLAKLAR PASLI, İSİMLER SİLİK
Mezar taşları sağlam dururken, mezarlık başındaki armalar, metal plakaların kırık, bakımsız ve paslı olması ise tepki topladı. Mezarlığa ziyarete giden taraftarlar bu duruma yetkililerden önce Sivasspor Kulübü’nün el atmasını talep etti. Mezar taşları üzerinde yazan isim ve doğum tarihlerinin de silik olduğu gözlenirken, mezarlığı giriş kapısındaki Sivasspor armasının da paslı olduğu gözlerden kaçmadı.
“TEK SORUMLU SİVASSPOR KULÜBÜ’DÜR”
Taraftarlar, söz konusu kabristandaki bakımın-onarım işlerinin Sivasspor Kulübü’nün yapması gerektiğini söylediler. Sivas Belediyesi’nin mevcut bakımlarını yaptığını söyleyen taraftarlar, “Zaten Sivas Belediyesi mevcut bakımlarını yapıyor ama diğer bakım-onarım işleri Sivasspor Kulübü’ne düşer. Çok zor değil. Mezar taşlarındaki silik yazılar yeniden yazılar. Sivasspor armaları yenilenecek. Paslı logolar çıkartılıp yenilenecek yapılacaklar bu kadar. Değer vermiyoruz maalesef. Kaç kez daha söylemek lazım bilmiyoruz. Burada kimseye düşmez bunu yapmak. Tek sorumlu Sivasspor Kulübü’dür. İnşallah Başkanımız Bahattin Ekenbu konuya duyarlılık gösterir ve onarım yapılır” şeklinde yorum yaptılar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER