Gündem

SİVAS´tan İHRAÇ ANKARA´dan 4 AY

SİVAS´tan İHRAÇ ANKARA´dan 4 AY

SİVAS´tan İHRAÇ ANKARA´dan  4 AY
02-04-2018 07:57

Ak Parti Sivas İl Disiplin Kurulu´nun, İl Genel Meclis Üyesi Murat Toraman hakkında 3 Ocak´ta partiden kesin ihraç edilmesi yönünde aldığı karar, AK Parti Genel Merkezi Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilmedi ve Toraman´a sadece 4 ay süreyle geçici ihraç cezası verildi. Genel Merkez, Toraman´ın eleştiri sınırları içerisinde hareket ettiğine hükmetti.

 YAKINDA DÖNECEK

Geçen yıl aralık ayında İl Başkanlığına adaylığını açıklamasından hemen sonra Ak Parti İl Disiplin Kurulu tarafından 58-İLDK-2018-1 sayılı kararla Tedbirli olarak partiden kesin ihraç edilmesi kararı alınan Toraman´la ilgili Genel Merkezin verdiği  4 aylık geçici ihraca cezası 3 mayıs tarihinde sona erecek. Disiplin Kurulu kararı gereğince yılbaşından bu yana İl Genel Meclisi´nde Ak Parti gurup toplantılarına katılamayan Toraman, 4 aylık sürenin dolmasının ardından guruba yeniden dahil olacak.

Haydar ALDIKAÇTI 

                AK Parti´de, İl Genel Meclisi Üyesi Murat Toraman ile ilgili ihraç olayına Genel Merkez Disiplin Kurulu başkanlığı son noktayı koydu ve İl Disiplin Kurulu´nun kesin ihraç talebi Ankara´da ?4 ay kesin ihrac´a dönüştü. Genel Merkez Disiplin Kurulu, Toraman´ın eleştiri sınırları içerisinde hareket ettiğine hükmetti.

                Geçmiş dönemlerde 5 yıl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan, daha sonrada partinin çeşitli kademelerinde görev alan şehrin aktif genç siyasetçilerinden Murat Toraman, Aralık ayında AK Parti İl Başkanlığı´na adaylığını açıklamasının hemen ardından, parti aleyhine çeşitli söylemlerde bulunduğu ve özellikle sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla partiye zarar verdiği gerekçesiyle sevk edildiği İl Disiplin Kurulu´nca  3 Ocak´ta partiden kesin ihraç edilmesi yönünde karar verilmişti.

                KARARA BAĞLANDI

                İl Genel Meclisi Üyesi Toraman´la ilgili Parti tüzüğünün 117/7.maddesi olan ?Parti yöneticileri ve üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yapmak, iftira, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunmak? şeklinde tanımlanan disiplin suçlarını işlediği iddiasıyla tedbirli olarak partiden kesin ihraç edilmesi yönünde İl Disiplin Kurulu´nun aldığı karar, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu´nun 6 Şubat´taki toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

                4 AY GEÇİCİ İHRAÇ

                AK Parti Merkez Disiplin Kurulu´nun Hüseyin Özbakır başkanlığında yapılan toplantısında Murat Toraman´la ilgili Sivas İl Disiplin Kurulu´nun kararı görüşüldü ve Toraman´ın partiden kesin ihraç edilmesi istemi kabul edilmeyerek, 4 ay geçici süreyle ihraca dönüştürüldü.

                Sürecin baştan sona değerlendirildiği, İl Disiplin Kurulu gerekçeleri ile Toraman´ın savunmasının da dikkate alındığı gözlenen kararın son bölümünde, ?Eylemin eleştiri sınırları içerisinde kaldığı değerlendirilerek, 4 ay geçici ihraç cezası ile cezalandırılmasına? hükmü yer aldı.

                BAŞKANLAR İSTEMİŞTİ

                Geçen dönemden bu yana Belediye Başkanı ve bazı parti yöneticileriyle ters düştüğü ve bir çok konuda anlaşmazlıklar yaşadığı gözlenen Toraman´ın partisinden ihraç edilmesini daha çok Belediye Başkanı Sami Aydın ve İl Başkanı Ziya Şahin´in istediği ileri sürülmüştü.

                BAKAN YILMAZ´IN ETKİSİ

                Sivas teşkilatındaki bazı isimlerin partiden kesin olarak ihraç edilmesini istediği İl Genel Meclis Üyesi Toraman´a, Bakan İsmet Yılmaz´ın sahip çıktığı ve ihraç kararının onaylanmasını engellediği siyaset kulislerinde konuşulurken, kararın yankılarının tartışılmaya devam ettiği gözleniyor.

                TORAMAN: HİZMETE DEVAM

                Daha çok Gençlik Kolları Başkanlığı döneminde adından çokça bahsettirmeyi başaran ve Sivas Ak Gençlik teşkilatını genel merkez düzeyinde önemli yerlere taşıyan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Toraman, ihraç kararının reddedilmesiyle ilgili olarak, ?Hak yerini buldu, ben Ak Partinin yılmaz neferiyim, partim için çalışmaya, milletime faydalı olmaya devam edeceğim? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER