Yaşam

SİVİL DENETİM

SİVİL DENETİM

SİVİL DENETİM
01-03-2017 08:06

Erhan CEYLAN/

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin, sivil trafik polisleri tarafından seyahat süresince trafik kuralları yönünden denetlenmesi kapsamında şubat ayında yapılan 14 kontrolde toplam 2 bin 556 lira para cezası yazıldığı açıklandı.

Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan yazılı açıklamada, yeni uygulama kapsamında, Bölge trafikte görevli sivil trafik polislerinin, şehirlerarası otobüslere bilet alarak yolcu gibi binmek suretiyle denetim yaptıkları belirtildi.

Şubat ayı içerisinde 14 ayrı denetim yapıldığı belirtilen açıklamada, 6 otobüs sürücüsüne emniyet kemeri takmadığı, 3 sürücüye seyir halinde cep telefonu ile konuştuğu, 2 sürücüye kırmızı ışıkta geçtiği, 2 sürücüye takoğraf kullanmadığı, bir sürücüye de yolcusuna bilet kesmediği için toplam 2 bin 556 lira para cezası yazdığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, vatandaşların can ve mal güvenliği ile daha rahat seyahat edebilmeleri için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin sivil ve resmi görevliler tarafından denetimlerinin devam edeceği kaydedildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER