Gündem

SİZLERLE GURURLANDIK

SİZLERLE GURURLANDIK

SİZLERLE GURURLANDIK
17-05-2019 07:53

23 zihinsel ve bedensel engelli, Temsili Askerlik Uygulaması kapsamında düzenlenen törende bir günlüğüne asker oldu. Sabah saatlerinde 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına gelen engelliler, mihmandarlar eşliğinde kamuflajlarını ve botlarını giyerek kısa eğitime tabi tutuldu.

Eğitimin sonunda kamuflajlarıyla törene katılan engelliler, ant içerek terhis olmanın sevincini yaşadı.

Törende bir konuşma yapan 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, kutsal vatan hizmetini yapmak üzere birliklerine gelen engellilerin yemin törenine katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tuğgeneral Erbakan, törene Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı al bayrağın, Çanakkale, Kurtuluş, Kore ve Kıbrıs savaşlarında ve terörle mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek canlarını asil vatana feda eden bütün şehitlerin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile onun kahraman silah arkadaşlarının şahit olduğunu belirtti. Erbakan, "Bu yeminin teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır ve elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiği yemininize bağlı kalacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum? dedi.

Törene katılan Vali Salih Ayhan ise gençlerin ve ailelerinin heyecanına ortak olarak, ?Türk milletinin her ferdi bu şerefli üniformayı giydiğinde, omuzları dikleşiyor, gözleri parlıyor ve yüreği kabarıyor. Sizlerle gururlandık? ifadelerini kullandı.

Program sonunda Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, temsili askerliklerini tamamlayan engellilere terhis belgelerini takdim etti.

Törene, temsili askerlik yapan engellilerin aileleri ve Mehmetçikler de katıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER