Ekonomi

SON DURUMU GÖRMEYE GELDİLER

SON DURUMU GÖRMEYE GELDİLER

SON DURUMU GÖRMEYE GELDİLER
25-11-2017 07:59

İlk olarak Vali Gül´ü ile görüşen heyet daha sonra Organize Sanayi Bölgesi´ndeki Estaş, Aselsan Optik, Çağlayan Boya ile Gökler A.Ş., Nitrocare ve diğer bazı firmaların tesislerinde inceleme ve görüşmeler yaptı, son durumlarıyla ilgili bilgiler aldı.

GÖKHAN KARA

            Ekonomi Bakanlığı´ndan üst düzey bir heyet, Sivas´taki sanayi tesislerinin son durumunu yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere şehrimize geldi.

            Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, İhracat Genel Müdürü Volkan Ağar, İthalat Genel Müdürü Erkan Çetinkayış ve Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu´dan oluşan Ekonomi Bakanlığı heyeti ilk olarak dün sabah Valilikte Vali Davut Gül´ü ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

                Müsteşar Yardımcısı hemşehrimiz Tarık Sönmez, reel sektöre yönelik desteklerin bilinirliğini artırmak amacıyla heyet olarak bazı illerden sonra Sivas´a geldiklerini belirterek ?Amacımız firmaların sorunlarını yerinde görmek, motivasyonu üst düzeyde tutmak ve çözüm önerisi sağlamaktır.? dedi.

               ?SİVAS BİRAZ GERİ PLANDA KALDI?

Vali Davut Gül ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sivas´ın 4´ncü teşvik bölgesinde yer aldığını, bu nedenle bazı sıkıntılar bulunduğunu hatırlatarak, ?Cazibe merkezleri ile beraber Sivas, etrafındaki illerinde içerisinde biraz geri planda kaldı. Özellikle Erzincan, Malatya, Elazığ´ın cazibe merkezi içinde olması,ı Sivas´ı dezavantajlı duruma getirdi. Ama Sivas, gerek coğrafi potansiyeli, gerek insan kaynağı, gerek demiryolu ulaşımı, gerekse havaalanı gibi avantajlarla bunu kapatmaya çalışıyor. Bunun orta vadede, bir şekilde yeni planlamada düzelmesi gerekmektedir? dedi.

OSB´DE İNCELEME YAPTILAR

Ekonomi Bakanlığı Heyeti, Vali Gül ile görüşmesinin ardından Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada,Estaş, Aselsan Optik, Çağlayan Boya ile Gökler A.Ş., Nitrocare ve diğer bazı firmaların tesislerinde inceleme ve görüşmeler yaptı, son durumlarıyla ilgili bilgiler aldı.

TSO´DA BUGÜN TOPLANTI VAR

Ekonomi Bakanlığı Heyeti bugün saat 14´te TSO salonunda sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Toplantıda sanayicilere, verilen teşvikler, ihracata yönelik devlet destekleri ve uygulamaları, ithalatta uygulanan ticaret politikisa savunma araçları, ilave gümrük vergileri ile telafi edici vergi uygulamaları, yatırım teşvik mevzuatı kapsamında uygulanan destekler, serbest bölgeler, yurt dışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, çeşitli hizmet sektörlerine yönelik destekler, teknik engeller konularında bilgiler verecekler.

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER