Siyaset

?SON KARARI HALK VERECEK?

?SON KARARI HALK VERECEK?

?SON KARARI  HALK VERECEK?
12-01-2017 09:12

Erhan CEYLAN/

Yeni Anayasa ve yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye´nin gündeminden biran önce çıkması gerektiğini belirten Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci, ?Anayasa değişikliğinin TBMM Genel Kurulu´ndan geçmesini bekliyoruz. Biz seçimden seçime sahaya inen bir parti değiliz. Anayasa değişikliği son halini aldıktan sonra sahaya inip halkımıza bu sistemin getireceği faydaları anlatacağız? dedi.

?CHP, MECLİSİ TIKIYOR?

CHP´nin birçok konuda olduğu gibi yeni anayasa görüşmelerinde de meclisi tıkadığını öne süren Ekinci, CHP´nin görüşünü halka anlatması gerektiğini söyledi.

Dün gazetemizi ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günnü kutlayan Ak Parti Kadınlarının Başkanı Ekinci, ?Biz başkanlık sisteminin hangi konularda iyi olacağını, Türkiye´nin önünü açacağını anlatıyoruz. Öyle ise sisteme karşı çıkan parti de meclisi tıkayacağına, sahaya inip halka anlatmalı. Çünkü son kararı halkımız verecek. TBMM´de 367´inin üzerinde oy olsa dahi son kararı halk verecek. Ben meclis iç tüzüğünün acilen değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir günde çıkacak olan kanun tıkanmalar nedeniyle 15-20 günde çıkıyor. Bu kayıp hepimizindir. Meclisi zorlayacağına gel halka bu sistemin, Türkiye için neden uygun olmadığını anlat. Bu sistemin ne kadar iyi ve faydalı olduğunu Türkiye´nin önünü açacağını söylesekde CHP´li bir vekilin görüşünü değiştiremeyiz. Onlarda bizlerin görüşünü değiştiremez. Öyle ise ne diye geciktiriyoruz. Zaten milletimize gelecek, nerede eksiklik var, nerede sorun çıkarırsa gel bunu seçmenine anlat? diye konuştu.

HER GÜN SAHADAYIZ

Sivas´ta zaman zaman çeşitli çalışmalara ve yoklamalara imza attıklarını da söyleyen Başkan Ekinci, kanunun meclisten geçmeden sahaya inmeyeceklerini söyledi.

3-4 aylık bir süre içerisinde 40 bin kadın üye ile buluştuklarını, tüm mahallelerde sıkı bir çalışma yürüttüklerini ve bu süre içerisinde 3 bin 500´ün üzerinde program düzenlediklerini söyleyen Ekinci, ?Başkanlık sistemi meclisten geçtikten sonra sahaya inerek akıllarında kalan soru işaretlerine cevap vereceğiz. Zaman zaman neden sahaya inmediğimize yönelik eleştiriler yapılıyor. Biz ilk kanun tasarısına göre sokağa çıksaydık bugün gerçekleştirilen değişikliklere karşı ters düşmüş olacaktık. Bu sebeple meclisi bekliyoruz. Ayrıca biz seçimden seçime halkın yanına giden bir parti değiliz. Her gün sahadayız. Sivas bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Yüzde 60´ın üzerinde oy aldığımız bir memleket. Şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz, Binali Yıldırım gibi bir Başbakanımız var. Lideriniz Erdoğan´sa halka pek bir şey anlatmaya dahi gerek kalmıyor. Yeterki ona zarar verecek konuşma yapmayalım? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER