Gündem

SONUNDA YIKILIYOR - video

SONUNDA YIKILIYOR - video

SONUNDA YIKILIYOR - video
09-11-2019 01:06

Uğur YİĞİT

İçişleri Bakanlığı´nın talimatıyla Valilik, Belediye ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesiyle ilimizde bulunan 654 metruk binanın 254´ünde yıkım çalışmaları tamamlandı. Pulur Mahallesi´nde bulunan ve bugüne kadar birçok yaralamalı olayın meydana geldiği, 100. Yıl Sitesi´nde de yıkım çalışmaları dün itibariyle başladı. Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, dün başlayan yıkım çalışmalarını inceledi.

Vali Salih Ayhan, ?2019 yılında uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele gibi suçlarla ilgili İçişleri Bakanlığımız metruk binalarla ilgili özel bir çalışma gerçekleştirdi. Buna Türkiye genelinde çok hassasiyet ve özen gösterildi? dedi.

Metruk binaların kent estetiğini bozması ile can ve mal güvenliğinin yanı sıra kaçakçılık ve uyuşturucu merkezi haline gelen ilimiz genelinde 645 metruk bina olduğunu belirten Vali Ayhan, ?Bunların 254´ü yıkıldı. Geri kalanlarla ilgili tedbirler alınmış vaziyette hukuki süreç devam etmektedir. Bu tür kent estetiğini bozan can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan, uyuşturucu kullanımının merkezi olan bu yerleri kaldırmak yükümlülüğümüz bir felakete neden olmadan bunları kaldırmalıyız. Bu bina sembolik olmuştu. Çok şikayet vardı. Birçok sıkıntıyı aşarak bu noktaya gelinmesi güzel oldu. İnşallah burayı tertemiz yapıp bu bölgenin ruhuna uygun bina yapılacak. Kent estetiği açısından, görüntü kirliği oluşturan bu binaları yıkmaya devam edeceğiz? diye konuştu.

Yıllardır yıkılması gerektiği gündeme gelen ucube bina ile ilgili tescillenmesi konusunda dilekçe geldiğini hatırlatan Vali Ayhan, ?Böyle ucubelerin de demek ki alıcısı var. İsimsiz bir dilekçeyle adeta iş yapılmasın diye binanın ruhu var söylemiyle binanın tarihi özellik arz ettiğinden tescillensin diyerek bu şekilde 33 dilekçe geldi. Bu da çok ilginç bir yaklaşım kamu idarecilerine adım attırmamak adına bir mantık var. Bunları aşarak vatandaşımızın arzu ettiği sonuca geldik? ifadelerini kullandı.

?AMACIMIZ DAHA

YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR?

Şehrimize zarar veren ve hoş görüntü de olmayan metruk binaların yıkımına 100. Yıl Sitesi´nin yıkımıyla devam edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ?Bugüne kadar şehrin farklı bölgelerinde bulunan metruk binaların yıkımını gerçekleştirdik ama bu binanın özelliği hem eğitim alanlarına yakınlığı hem şehrin merkezinde olması hem de şehri mimarisine, estetiğine, güvenliğine zarar vermesi süreci başlatmıştık? dedi.

Dünya Çevre günü münasebetiyle metruk binaların yıkımına başlanıldığını belirten Başkan Bilgin, ?Tüm kurum ve kuruluşlarımızın koordinesiyle Valiliğimiz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile birlikte şehrimizde mevcut bulunan ve şehrin estetiğine, kimliğine, güvenliğine zarar veren hoş görüntü oluşturmayan metruk binaları yıkacağız. Bizim amacımız şehrimizi daha yaşanılabilir daha güzel ve daha güvenilir bir şehir haline getirmektir? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER