Gündem

Sözde uyutma devam edecek mi?

AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin yasanın iptali için açılan dava bugün Anayasa Mahkemesi’nde görülecek.

Sözde uyutma devam edecek mi?
05-09-2024 15:14
SİVAS

Haber Merkezi

CHP'nin başvurusu üzerine açılan davanın ilk incelemesi yapılacak. Başvuruda bir eksiklik saptanmadığı takdirde, dava daha sonra belirlenecek bir günde yeniden görüşülecek.

Hayvanseverlerin isyan ettiği, "Katliam yasası" olarak adlandırılan ve sokak hayvanlarının yaşam hakkını sınırlandıran yasa tasarısı için bugün verilecek karar büyük önem taşıyor.

AYM 2023'te yaklaşık 110 bin başvuruyu sonuçlandırdı - Son Dakika Haberleri

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerin ardından ‘uyutulma’ adı altındaki yasa, AK Parti ve MHP oylarıyla Meclis'ten geçmiş, 2 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti.

Yasanın onaylanmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanında sokak hayvanları zehirlenmiş, toplu mezarlara gömülmüştü, canice öldürülmüştü. Hayvanlara yönelik işkencelerin de sayılarının arttığı görülmüştü.

Sokak Hayvanları Yaşasın

CHP, kanunun 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması adına 15 Ağustos'ta AYM'ye başvurmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, iptalini istedikleri maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına, devletin temel amaç ve görevlerine, yaşam hakkına, çevre hakkına, tabiat varlıklarının korunması esasına ve uluslararası anlaşmaların iç hukuka etkisine tümüyle aykırı olarak düzenlendiğini ifade etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER