Spor

SPORA DEV YATIRIMLAR

SPORA DEV YATIRIMLAR

SPORA DEV YATIRIMLAR
30-06-2021 07:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen ödenek sonrasında ilimizde başlanan spor tesisleri yatırımları devam ediyor. Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile birlikte Şeyh Şamil Spor Kompleksi ve Amatör Spor Evi inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

NURETTİN ÇUKURYURT

Sivas’ta eşi görülmemiş bir yatırım hamlesi gerçekleştiren Sivas Belediyesi, Şeyh Şamil Spor Kompleksi ve Amatör Spor Evi projesi ile ilgili çalışmalarında hız kesmiyor.

Proje aşaması tamamlanan tesisler için birer birer düğmeye basılırken, inşaat aşamasındaki tesisler de hizmete girmek için gün saymaya başladı.

AÇILIŞI 2022’DE

Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilk olarak yapımı devam eden Şeyh Şamil Çok Amaçlı Gençlik, Kültür ve Spor Merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Bilgin, 25 bin metrekare alan üzerinde yükselen kompleks içerisinde; bay-bayan yarı olimpik yüzme havuzları, futbol-basketbol-tenis sahaları, açık-kapalı spor alanları, antrenman salonları, kültür merkezi ve kafeterya gibi daha birçok sosyal donatı olduğunu söyledi.  Bilgin, “İnşallah bu güzel spor kompleksini 2022 yılında hizmete açacağız” dedi.

“SPORA KATKI SAĞLAYACAK”

Vali Salih Ayhan ise, kompleks içerisine yapılan yarı olimpik yüzme havuzu, farklı branşlar için spor alanları ve sosyal donatıların yer aldığı çok amaçlı spor merkezinin gençlere çok faydalı olacağını söyleyerek, “Burada yapılacak olan havuzumuzda da ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesini başlatacağız” ifadesini kullandı.

AMATÖR SPOR EVİ İNŞAATI

Sivas’ta ki spor ve sporcuya hizmet edecek ‘Amatör Spor Evi’ projesinde de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkan Hilmi Bilgin, Amatör Spor Evi inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

“EN YAKIN ZAMANDA AÇACAĞIZ”

4 Eylül Spor Kompleksi içerisindeki yaklaşık 8 milyon TL’lik tesiste; sentetik çim saha ve idari bina ile soyunma odaları yer alacak. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Belediye Başkan Hilmi Bilgin, “Şehrimiz spor ve sporcusuna hizmet edecek ‘Amatör Spor Evi’ inşaatımız tüm hızıyla sürüyor. Bu proje yaklaşık 8 milyon TL tutarında. En kısa zamanda burayı tamamlayıp hizmete açacağız ve Sivas sporuna önemli bir katkıda bulunmuş olacağız. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER