Yaşam

?STK´lar demokrasinin Temel unsurlarıdır?

?STK´lar demokrasinin Temel unsurlarıdır?

?STK´lar demokrasinin Temel unsurlarıdır?
17-02-2017 08:31

Nurettin ÇUKURYURT

Özel İdare Genel sekreteri Mehmet Nebi Kaya, bazı dernek ve sendikalara yaptığı iade-i ziyaretlerde ?Sivil Toplum Kuruluşları, demokrasimizin temel unsunlarıdır? dedi.

Yol-İş sendikası, Memur-Sen´e bağlı Bem-Bir-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen sendikalarıyla, Muharip ve Gaziler Derneği, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Cem Vakfına ve Basın İlan Kurumunu geçtiğimiz gün ziyaret eden Genel Sekreter Kaya, tüm dernek ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmayı hedeflediklerini belirtti.

İlk olarak Yol-İş sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Eyüp Baran´ı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Genel Sekreter Nebi Kaya, "İlimizde Sivil Toplum Örgütlerinin temel direği olan sendikalarımızdan 2 nolu Yol-İş şubemizi ziyaret ettik. Demokrasinin temel unsurlarından olan sivil toplum örgütleri, önemli vasıfları yerine getirmektedirler.  İdare ile çalışanlar arasında önemli bir köprü görevi yürütmektedir. Bu anlamda Yol-İş sendikamız da işçilerimizin idare ile olan bağını, sorunlarını, sosyal haklarını, özlük haklarını, çalışma düzenleriyle ilgili mütevazı ve sağlıklı bir şekilde idaremize sunmaktadır. Bizlerde gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra çözüm noktasında gereken adımları atıyoruz." dedi. 

Yol-İş 2 Nolu sendika Başkanı Eyüp Baran ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Genel Sekreter Kaya´nın, şubemizi ziyaretinden dolayı şahsım ve yönetimim adına mutlu oldum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sendikamızdan desteğini esirgemeyen Genel Sekreterimize ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu olgunluk içerisinde Cenabı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın." diye konuştu. 

Genel Sekreter Kaya ayrıca Yol-İş 1 nolu şubeyi de ziyaret ederek, şube başkanı Zeki Ekici ve Şube Genel Sekreteri Lütfi Aras ile bir araya geldi.

Ardından Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikasını (Bem-Bir-Sen) ziyaret eden Genel Sekreter Kaya´yı, Bem-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Sivil toplum kuruluşu mensuplarının taleplerini ilgili mercilere ilettiğini belirten Kaya, "Sendikacılık olmazsa olmaz bir sivil toplum örgütüdür. Bem-Bir-Sen ailesine yürüttüğü faaliyetlerde başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.  Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Pakoğlu ise, ziyaretlerinden dolayı Genel Sekreterimiz Mehmet Nebi Kaya´ya teşekkür etti. 

?ÖNEMLİ KAZANIMLARI VAR?

Eğitim-Bir-Sen şubesini de ziyaret eden Genel Sekreter Kaya´yı Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Eğitim-Bir-Sen´in eğitimcilerimizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Kaya, "Ülkemizde demokrasilerin temel dinamikleri arasında sendikalar çok önemli bir yere sahiptir. Demokrasi kültürünün oluşmasında, gelişmesinde ve güçlenmesinde sendikaların rolü yadsınamaz. Yapıcı ve bilinçli düşüncelerle yoğrulan sendikacılık, hem STK olarak şehrimize hem de sendikacılık yaparak üyelerine önemli kazanımlar elde etmişlerdir.? dedi.  

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Temiz ise ziyaretlerinden dolayı Genel Sekreter Kaya´ya teşekkür ederek, "Tecrübelerimizi kullanarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde sizlerin de tecrübesi ve rehberliği bizlere yol gösterecektir. Genel Sekreterimiz Sivas´ta eğitim yatırımlarının gerçekleştirilmesinde önemli işlere imza atacaktır." ifadesini kullandı.

Sendika ziyaretlerine son olarak Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanlığını ziyaret ederek devam eden Kaya, Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli ve yönetim kurulu ile bir araya gelerek sendikanın faaliyetleri hakkında bilgi alarak, başarılar diledi.

Genel Sekreter Kaya ayrıca, Muharip ve Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ve Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürü Sabri Karakaya´yı da ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler ile kırsala yönelik çalışmaları değerlendirerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER