Gündem

Su sorununa fetva bekliyoruz

Su sorununa fetva bekliyoruz

Su sorununa fetva bekliyoruz
14-05-2022 07:00

Arife DEFNE ARSLAN

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz Sivas’ın içme suyu sorununun her gün daha da kötüye gittiğini ifade ederek, ”Hem biz hem vatandaşlarımız bu konuda Sivas Belediyesinin dikkatini çekmeye çalışsak da başarılı olamıyoruz. Biz de konunun vahametini gözler önüne sermek için müftümüze sesleniyoruz ve ondan fetva bekliyoruz: 'Hocam, Sivas Belediyesinin Sivaslılara layık gördüğü şebeke suyuyla aldığımız abdest kabul olur mu?' dedi.

Suyu içen çocukların hastanelik olduğunu iddia eden Uçmaz, “Suyun konulduğu fanustaki balık ölüyor, şehir genelinde evlerde bulunan su arıtma sistemlerinin filtreleri çamurdan dolayı tıkalı çalışmıyor, bazı mahallelere Kızılırmak seviyesine vurulan kuyulardan temin edilen sular hiçbir arıtma işleminden geçmeksizin şebekeye veriliyor. “ diye konuştu.

Sivas Belediyesine çağrıda bulunan Uçmaz, "Sivas şebeke suları TSE-266 içme suyu standartlarına ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun mu? Alınan numunelerin değerleri her hafta açıklansın, bu değerlere uymayan suyun şebekelere verilmesi evrensel insan haklarına aykırıdır ve İYİ Parti vatandaşın ve memleketin sorunlarının tespit edilmesi ve sorunların çözülmesi konusunda Sivaslıların yanındadır ve vatandaşın sesi olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER