Gündem

Sümbüloğlu Ormanına SU HATTI İSTEDİ

Sümbüloğlu Ormanına SU HATTI İSTEDİ

Sümbüloğlu Ormanına  SU HATTI İSTEDİ
23-05-2018 07:37

 

 

İşadamı Şefik Sümbüloğlu, Rektör Prof. Dr. Yıldız´dan, Cumhuriyet Üniversitesi ile Sümbüloğlu ailesinin ortaklaşa oluşturduğu Zara Tödürge Gölü kenarındaki ?Vahap Sümbüloğlu Hatıra Ormanı?na dikilen 5300 çam ve çeşitli fidanın sulanabilmesi için su hattı istedi.

         TÖDÜRGE´NİN SUYU TUZLU

         Geçtiğimiz günlerde yapılan törenle dikilen fidanların sulanması için Tödürge´de tatlı suya ihtiyaç olduğunu söyleyen İşadamı Sümbüloğlu ?İmranlı-Hafik Sulama projesi güzergahındaki fidan bölgesinin bulunduğu alana en yakın tahliye noktasından bir hat aracılığı ile alınacak tatlı su ormanımıza hayat verecektir?dedi.

         HABER MERKEZİ

         İşadamı Şefik Sümbüloğlu, Zara Tödürge gölü kenarında oluşturulan ?Vahap Sümbüloğlu Hatıra Ormanı?na dikilen fidanların sulanabilmesi için tatlı suya ve su hattına ihtiyaç olduğunu söyledi.

         Cumhuriyet Üniversitesi ile Sümbüloğlu ailesi tarafından ortaklaşa oluşturulan ve geçtiğimiz günlerde 5300 civarında çam ve çeşitli fidan dikilen Zara Tödürge gölü kenarındaki, rahmetli eski turizm müdürü Vahap Sümbüloğlu hatıra ormanında sulama problemi yaşandığını açıklayan işadamı Sümbüloğlu, Tödürge gölündeki suyun aşırı tuzlu ve bol sülfatlı olduğunu ifade etti.

         Cumhuriyet Üniversitesi tesisleri de bulunan Tödürge bölgesine DSİ ile Özel İdare tarafından tatlı su getirilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindiğini açıklayan Sümbüloğlu, Rektör Yıldız´dan su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması için destek istediğini vurgulayarak, ?Sulama suyu ile fidanların buluşturulması ve bakım işleri için kalıcı bir personel görevlendirilmesi, müşterek gayemiz haline gelen bu ormanın ebediyete kadar varlığını korumasını sağlayacaktır?dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER