Gündem

SÜRECİ BİRLİKTE ATLAYACAĞIZ

SÜRECİ BİRLİKTE ATLAYACAĞIZ

SÜRECİ BİRLİKTE ATLAYACAĞIZ
26-03-2020 07:00

Uğur YİĞİT

Tüm dünyayı saran koronavirüs nedeniyle Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, vatandaşların sıkıntılarını sosyal medya üzerinde dinlemeye başladı. Vatandaşlarla görüntülü bir şekilde görüşen Başkan Bilgin, gelen soruları cevaplandırıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilimizde yapılan çalışmaları sosyal medya üzerinden vatandaşlara anlatan Başkan Bilgin, ?Devletimiz ve milletimizin bir kez daha büyüklüğünü gördük. Devletimiz ve hükümetimiz hızlı bir şekilde gerekli tedbirleri alarak bu süreci milletimiz en az hasar verecek şekilde süreci hep birlikte kontrol ediyoruz. Bizlerde Sivas Belediyesi olarak valilik ve kamu kuruluşlarıyla birlikte gerekli tedbirleri alarak şehrimizde önlemlerimizi aldık. Sürecin ortaya çıkmasıyla birlikte Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve ilgili bakanlıklarımızın bizlere gönderdiği genelgeler ve talimatlar doğrultusunda tedbirler alarak tek elden koordinasyon sağlayarak süreci yönetiyoruz.? dedi.

EN AZ HASARLA ATLAYACAĞIZ

Gelen talimatları ve genelgeleri titizlikle uyguladıklarını anlatan Başkan Bilgin, ?Hassasiyetimiz toplumun kendi sağlığı açısından sokağa çıkmaları yasaklandı. Belli işletmeler, lokantalar, kafeler kapatıldı. Bunlar gelip geçici gerekli tedbirleri alıyoruz. Ama burada en önemli husus bizlerin evde kalarak hem kendi sağlığımız hem de toplumun sağlığını korumamız gerekiyor. Onun için biz her zaman ?Evde Kal Türkiye´, ?Evde Kal Sivas´ diyoruz. Toplu taşımada yolcu sayısını yarı yarıya düşürecek tedbirleri aldık. Süreç geçicidir. Bu süreci milletimizin en az hasarla aktaracak şekilde süreci yürütüyoruz. ? diye konuştu.

TÜM MAHALLELERİ DEZENFEKTE EDECEĞİZ

Tüm mahalleleri dezenfekte etmek için 3 ekip kurdukları aktaran Başkan Bilgin, ?Tüm mahallelerimizi dezenfekte edeceğiz. Öncelikle toplumun yoğun olarak kullandığı bölgeleri otopark, havalimanı hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler, bankalar ve bankamatikleri hızlıca dezenfekte ettik.  Sivas Belediyesi olarak şehrimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların dezenfeksiyon işlemlerini tamamladık. 15 gün tamamlandıktan sonra ikinci bir çalışmaya başlayacağız. Bu süreci hep birlikte devlet ve millet kaynaşmasıyla birlikte atlatacağız. Şuanda Sivas´ımızda korkulacak hiçbir durum yok. Devletimizin kontrolü altındadır. Herkes müsterih olsun. ? ifadelerini kulllandı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER