Yaşam

TAD PORTAL EĞİTİMİ

TAD PORTAL EĞİTİMİ

TAD PORTAL EĞİTİMİ
27-10-2018 07:43

Nurettin ÇUKURYURT/

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından yazılımı gerçekleştirilen TAD Portal (Tarım arazileri değerlendirme ve bilgilendirme sistemi) hakkında 2 günlük eğitim semineri düzenledi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe ve belde belediye temsilcilerine yönelik verilen eğitim seminerlerinde toprağın önemi, toprak koruma ve arazi kullanım kanunları masaya yatırıldı.

Arazi Toplulaştırma ve Tarım Arazileri Değerlendirme Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından katılımcılara teorik ve uygulamalı verilen seminerde, tarımsal veya tarım dışı arazi kullanım talebi ile ilgili başvuruların artık TAD Portal üzerinden yapılacağı açıklandı.

Kanunlar kapsamında tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı amacıyla yapılan taleplerin değerlendirilmesinde ülke genelinde birlikteliğin sağlanması, taleplerin daha ivedilikle sonuçlandırılması, takip edilebilmesi, kayıtların güncel ve sağlıklı olmasının sağlanması amacıyla kullanıma açılan TAD Portal üzerindeki harita ekranında her türlü sorgulama yapılabildiği kaydedildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yeni yılın ilk günü itibariyle TAD Portal sistemi üzerinden yapılmayan başvuruların işleme alınmayacağı vurgulandı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER