Gündem

TAHLİYE OLMADI

TAHLİYE OLMADI

TAHLİYE OLMADI
13-02-2017 08:48

Erkan YILDIZ

Terör Mahkemesi de olan Sivas 2.Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıkan 6´sı tutuklu 13 avukat ve kamu görevlisinin ilk duruşmasında tahliye olmadı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Anayasal Düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık  suçlarından 6´sı tukuklu 13 avukat ve kamu görevlisinin yargılandığı davanın ilk duruşması sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların hiç birini tahliye etmeyerek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi,

İlk gün saat 23, ikinci gün de saat 20´ye kadar devam eden ilk yargılamada, sanık avukatlar savunmalarını yaptılar. Sanık avukat ve kamu görevlilerinin suçlamaları kabul etmedikleri savunmalarına karşın, savcı iddianamesinde, terör örgütüne üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından bazı sanıklar için müebbet hapis, bazıları için de 5-15 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası istedi.

Sanık yakınları ve gazetecilerin de takip ettiği duruşma sonunda, mahkeme heyeti tutuklu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı da 13 Şubat gününe erteledi. 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER