Yaşam

TAKSİCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

TAKSİCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

TAKSİCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
13-05-2019 07:52

Hayrullah AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Engeliler Birimi (CENGEL) ve Cumhuriyet Üniversitesi Taksi Durağı´nda çalışan taksici esnafı, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1. sınıfta okuyan görme engelli öğrenci Zehra Aslanlı´nın umudu oldu.

Yurttan okula, okuldan yurda gidiş-gelişte sıkıntı yaşayan Aslanlı, CENGEL ve Cumhuriyet Üniversitesi Taksi Durağı taksicileri sayesinde artık rahatlıkla okuluna gidip geliyor.

Öğrenci Aslanlı, yaşadığı sıkıntının giderilmesi için CENGEL Birim Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı´yı aradı. Birim Sorumlusu Prof. Dr. Toparlı da yerleşkede faaliyet gösteren taksi durağı temsilcileri ile görüşerek uygun bir fiyat vermelerini istedi. Ancak duyarlı taksici esnafı görme engelli Zehra Aslanlı´yı hiçbir ücret almadan okuluna, yurduna ve şehir merkezine ücretsiz bir şekilde götürmeye başladı.

Taksicilerin bu örnek davranışına duyarsız kalmayan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız; hem taksicileri ziyaret etti hem de taksiciler adına Taksi Durağı Başkanı Cafer Özçelik´e teşekkür belgesi verdi.

Görme engelli öğrenci Zehra Aslanlı´nın okula, çarşıya gidiş gelişinde ücretsiz olarak kullandığı taksi durağı şoförleri adına konuşan Taksi Durağı Başkanı Özçelik, ?Recep Hocamın aracılığıyla oldu. ?Görme engelli bir kızımız var, bunu günlük götürüp getireceksiniz. Bana uygun bir fiyat söyleyin´ dedi. Ben de ?Hocam ben arkadaşlarla bir istişare edeyim. Geri dönüş yapayım´ dedim. Arkadaşlara Recep Hoca´mın talebini ilettim. Arkadaşlarla görüştük. ?Madem böyle bir durum var, biz götürüp getirelim, hiç ücret almayalım´ dedik. Senenin başından beri gidip geliyoruz. Çarşıya, yurda, yurttan fakülteye biz götürüp getiriyoruz. Sivas´ımızda 37 taksi durağı var. Üniversitemizde 1 tane taksi durağı var. Bir farkındalık varsa biz her zaman yardımcı olmaya hazırız? diye konuştu.

?KENDİ SIKINTISIYMIŞ

GİBİ İLGİLENİYOR?

Taksicilerin duyarlılığından ötürü mutlu olduğunu ifade eden üniversite öğrencisi Zehra Aslanlı ise ?Üniversitemiz bize sahip çıktı, Bize her türlü desteği veriyorlar. Recep Hoca´ya bir sıkıntım olduğu zaman gidiyorum, kendi sıkıntısıymış gibi ilgileniyor. Taksici ağabeylerimize, amcalarımıza gelince de şehre adapte olmama bir nevi onlar destek oldular. Hepsi birbirinden iyi insanlar. Üniversitemize ve taksi durağına çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

?ENGELLİLERE SAHİP

ÇIKMANIZ ÖNEMLİ?

Göreve geldikleri zaman CENGEL Birimini kurduklarını ve bu birimin başına Prof. Dr. Recep Toparlı´yı getirdiklerini anımsatan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da  ?O günden bugüne engellilerle ilgili gayet güzel çalışmalar yapılıyor. Artık engelliler üniversitemizin kendilerine sahip çıktığını biliyorlar. Personelimiz için servis çıkarıyoruz. Yurda gidip gelirken zorluk çeken bir öğrencimiz hocamızdan yardım istediğinde hocamız da hiç bize söylemeden kendisi bu işi yapmak üzere bir karar veriyor ve Taksi Durağı Başkanımızı aradığında siz, ?Bu işi biz yaparız´ diyorsunuz. Öğrencilerimize, engelli bir kardeşimize sahip çıkmanız bizim için önemli. Hepinize teşekkür ediyorum? ifadelerine yer verdi.

Rektör Yıldız, konuşmasının ardından Taksi Durağı Başkanı Cafer Özçelik´e teşekkür belgesi verdi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER