Sağlık

Tam şifa kaynağı bütün hastalıklara iyi geliyor

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde kınalı bamyanın hasadı başladı. Hem lezzeti hem de sağlık faydaları ile tanınan bu bamyanın kilosunun fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Tam şifa kaynağı bütün hastalıklara iyi geliyor
27-07-2024 15:33
SİVAS

Bir ay süreceği belirtilen bamyanın kilosu 200 liradan başlıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi'nin iş birliğiyle, kınalı bamya için Türk Patent ve Marka Kurumu'na coğrafi işaret tescili başvurusu yapıldı.

Mahalle muhtarı Tamer Özer, bu tescilin bamyanın markalaşmasına katkı sağlayacağını ve kınalı bamyanın daha fazla ilgi göreceğini ifade etti.

Üretici Hüseyin Balbuğ, 1977'den beri bamya üreticiliği yaptığını ve yerel halkın bamyayı çok beğendiğini, bunun sebebinin tohumun kalitesinden kaynaklandığını ifade etti.

iv4dnjcklekaea7m9ymjwq.webp

BAMYANIN FAYDALARI

Lezzetli ve besleyici özellikleriyle bilinen bamyanın hangi hastalıklara iyi geldiğini sizler için derledik. İşte bamyanın faydaları...

Demir, Magnezyum, Potasyum Zengini: Bamya, A, C, K ve B kompleks vitaminleri, demir, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller açısından zengin. Bu besin öğeleri genel sağlığı destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

pbditenga0snhdv5fijw2a.webp

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER: Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlık riskini azaltır.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER: Düşük glisemik indekse sahip olup, kan şekeri seviyelerinin dengede kalmasına yardımcı olabilir. Çözünür lifler glikoz emilimini yavaşlatarak şeker düzeylerini kontrol etmeye katkı sağlar.

pbus9h1hlk-3paiplxghaa.webp

KALP HASTALIKLARI RİSKİNİ AZALTIR: Potasyum ve magnezyum mineralleri, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olarak kalp hastalıkları riskini azaltır.

HÜCRE HASARINI ÖNLER: Antioksidanlar içeren bamya, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

poywonlpok2hgt7ccjnrig.webp

VÜCUTTAKİ İLTİHABI AZALTIR: Antiinflamatuar özellikleri sayesinde vücutta iltihaplanmayı azaltabilir ve romatizmal hastalıkların semptomlarını hafifletir.

CİLT SAĞLIĞINI KORUR: A ve C vitaminleri açısından zengin olan bamya, cildin sağlıklı görünmesine yardımcı olur ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

unbkhizx0e-j5-xbb4wp4q.webp

AŞIRI YEME İSTEĞİNİ AZALTIR: Düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olarak tokluk hissini artırır ve aşırı yeme riskini azaltır.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER