Yaşam

TARİHİ ESERLERİN RÖLYEFLERİ YAPILDI

TARİHİ ESERLERİN RÖLYEFLERİ YAPILDI

TARİHİ ESERLERİN RÖLYEFLERİ YAPILDI
05-04-2017 07:56

Rölyeflerin önümüzdeki günlerde Paşabahçe Mesire alanı yeni etapta sergileneceği bildirildi.

Beste KURT/

Üniversite öğrencileri Kerim Emre Kököz, Fatih Kürün ve Oğuz Açık, ilimizde bulunan Divriği Ulu Cami, Çifte Minare, Gök Medrese, Kongre Müzesi ve Eski Jandarma Binası´nın rölyeflerini yaptı.

Şehrin kültürel eserlerini ön plana çıkarmak adına yapılan rölyeflerin Paşabahçe Mesire alanında sergileneceğini söyleyen Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü son sınıf öğrencisi Kerim Emre Kököz, Sivas´ın tarihi boyunca medeniyetlerin filizlerindi bir yerleşim alanı olduğunu söyledi.

Rölyef çalışmalarını belediyenin talebi üzerine yaptıklarını da sözlerine ekleyen Kököz, ?Sivas´ta Selçuklu ve Osmanlı eserleri bulunuyor. Bu özellik çok sayıda ilde yoktur. Bizlerde talep üzerine eserlerimizin rölyeflerini yaptık. Bu tarz çalışmalarla Sivas´ın kültürel yönlerinin daha iyi gösterileceğini düşünüyoruz. Rölyefler arasında Divriği Ulu Cami, Çifte Minare, Gök Medrese, Kongre Müzesi ve Eski Jandarma Binası yer alıyor. Fatih Kürün ve Oğuz Açık ile birlikte yaptığımız rölyefler önümüzdeki günlerde Paşabahçe Mesire alanının yeni etabında ziyaretçileri ile buluşacak.
Sivas halkının ve memleketimizi ziyaret edecek kişilerin bu tarz çalışmaları beğeneceğini düşünüyoruz. İnşallah ilimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz? diye konuştu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER