Yaşam

TDED, YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

TDED, YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

TDED, YÖNETİMİ DEĞİŞTİ
08-05-2017 07:58

Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul Toplantısının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı´na getirilen Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Murat Yüksel, yeni yönetimi kamuoyuna tanıttı.

Nurettin ÇUKURYURT/

Dünya ve Türkiye´nin değişiminde ülkenin içinde bulunduğu süreçte devlet ve millet ile beraber ?Bizimki Türkiye sevdası, Türkçe sevdası´ sözleriyle 2008 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem tarafından kurulan derneğin Sivas Şubesi´nde yönetim değişikliği yaşandı.

Bir süre önce gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısının ardından TDED Yönetim Kurulu Başkanlığına Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Murat Yüksel getirildi.

Derneğin çalışmaları ve yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtmak için hafta sonu dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Yüksel, ?Dilimiz kimliğimizdir´ anlayışıyla yola çıkan derneğin Türkçe´nin gelişmesi, dil bilincinin toplumda yerleşmesi, dil ve tabela kirliliğinin önlenmesi, genç kalemlerin önünün açılması için etkin çalışmalara devam edileceğini söyledi.

TDED Genel Merkezi´nin girişimleri sonucu çıkan yasayla 2017 yılı sonuna kadar tüm kamu kurum ve kuruluşlarında Türkçeye uygun F klavyeye geçileceğini de sözlerine ekleyen Yüksel, ?Anaya çalışmaları içerisinde Anayasanın dili konusunda TDED öncülüğünde çalıştaylar yapılmaktadır. Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Türkiye´nin en büyük yarışması olan ve ödül töreninin Beştepe´de yapıldığı, darbeler tarihini, 15 Temmuz´u konu alan ?Liseliler Destanı Yazıyor´ başlıklı Türkiye geneli liseliler arası yarışmanın öncülüğünü ve organizasyonunu derneğimiz yapmıştır. ?Dil bireyin, kamunun ve milletin beslendiği en önemli kaynaktır´ düşüncesinden yola çıkılarak geçtiğimiz aylarda 2017 yılı yine Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde ?Türk Dili Yılı´ ilan edildi. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olarak bizler de bu hususta çalışmalar yapmaya, katkı sunmaya devam edeceğiz. Türkçemiz üzerine yapılacak her türlü çalışma ve organizasyonda üniversitemiz, kamu kurumlarımızla ve STK´larımızla işbirliği yapmaya hazırız. Çünkü dil hayatın her alanını, toplumun her kesimini kuşatıyor, bir milletin ancak dili ile var olabileceğini biliyoruz? diye konuştu.
TDED Sivas Şube Başkanı Murat Yüksel, basın toplantısının ardından yönetimde yer alan üyeleri tanıtarak derneğe ve şehre hayırlı olmasını diledi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER