Eğitim

?TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ ÜNİVERSİTELERE BAĞLI? - video

?TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ ÜNİVERSİTELERE BAĞLI? - video

?TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ ÜNİVERSİTELERE BAĞLI? - video
09-11-2018 07:30

Çetin POLAT/

Cumhuriyet Teknokent´e verilen 10 günlük yazılım ve programla kursu tamamlanma törenine katılan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yazılım olmadan cihazların hiçbir işe yaramayacağını söyledi.

Teknolojinin gelişmesinin ancak üniversitelere bağlı olduğunu vurgulayan Yıldız, ?Dijitalleşen bir dünyada teknolojinin geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Artık teknolojiyi her yerde kullanıyoruz. Evimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde, her yerde kullandığımız bir teknoloji var. Bu teknolojinin gelişimi de üniversitelere bağlı. Kullandığımız her aletin bir yazılımı var. Bu yazılımlar olmadan o cihazlar hiçbir işe yaramıyor. Bunun için de Teknokent´te böyle bir şey yapıldı? dedi.

İşkur ile birlikte ortak yürütülen yazılım ve programlama kursuna katılan kursiyerlere yazılım üzerine verilen eğitim ile iş imkanına da kapı açıldığını vurgulayan Rektör Yıldız, dün katıldığı törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

?İŞKUR ile birlikte ortak yaptığımız bu 10 günlük programda sertifika almaya hak kazandınız. İnşallah ülkemiz için, üniversitemiz için, şehrimiz için güzel şeyler olacak. Bunun için çalışıyoruz. Çünkü bilgiyi üretecek olan üniversitelerdir, bilim adamları da bilgi üreteceklerdir. Bilgi ürettikçe daha iyi yerlere geleceğimizi biliyoruz. Teknokentimizde güzel işler yapılıyor, şu an birçok firmamız var ve bunların birçoğu da yazılım ile ilgili. Buradan güzel programlar, güzel yazılımlar çıkacak. Sizlere de bunlar hakkında bilgi verildi. Sizler bunu geliştireceksiniz, belki hayatınızda birçok yerde kullanacaksınız. Bir iş imkânı da olacak. Ben katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum hepinizi.?

 

Sertifika dağıtım törenine Rektör Yıldız´ın yanı sıra İşkur İl Müdürü Hikmet Canpolat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan, Kurs Eğitmeni Dr. Öğr. Üyesi Emre Ünsal ile kursiyer öğrenciler katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER