Gündem

Teşvik Süresi Bitiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 21. Cazibe Merkezi ilan edilen Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) teşvik kapsamı yılsonunda bitecek. Hala teşvik belgesini almayan firmalar bulunurken Sivaslı siyasilerin ve STK’ların teşvikin uzatılması yönünde kamuoyu oluşturması bekleniyor.

Teşvik Süresi Bitiyor!
08-10-2024 10:20
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ/

Teşvik kapsamının bitmesine aylar kala konunun Sivas gündeminde konuşulmuyor olması  eleştiri oklarını Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na yöneltiyor.

TSO SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuyla ilgili sessiz kalması tepki topladı. Geçmiş dönem Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan Mustafa Eken’in Demirağ OSB için her fırsatta gündem oluşturması hafızalardaki yerini korurken mevcut başkan Zeki Özdemir’in suskunluğuna ise anlam verilemedi. 90 firmanın teşvik belgesi çıkarttığı bilinirken hala teşvik belgesi almayan firmalar olduğu da öğrenildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın teşvikçileri teşvik etmesi beklenirken Zeki Özdemir ve ekibinin sessizliğe bürünmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

GÜNDEM OLUŞTURULMALI

Sivas’ta işsizliğin azalarak üretimin artması, sanayi yatırımlarının hız kazanması, bölgesel eşitsizliğin giderilmesi, düzenli sanayileşmeye geçilmesi, şehrin ekonomik yapısının ivme kaydetmesi için büyük bir fırsat olan Demirağ OSB için siyasilere, bürokratlara ve STK’lara büyük iş düştüğü vurgulandı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde konunun yeniden gündeme taşınması ve teşvik süresinin uzatılması bekleniyor.

YATIRIMCILARDAN SİVAS’A AKIN

2021 yılında ilk üretimin başladığı Demirağ OSB, dönemin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken’in girişim ve çabalarıyla Cazibe Merkezleri Programı'na dahil edilmişti. Sivas’ta coşkuyla karşılanan gelişmenin ardından çok sayıda yatırımcı Sivas’a gelerek teşvikten faydalanmıştı.

188 FİRMAYA YER TAHSİS EDİLDİ

Demirağ OSB’de 188 firmaya yer tahsis edilirken gelinen noktada 10 fabrika üretimlerini sürdürüyor. 27 fabrikanın ise inşaat çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 40 bin kişilik istihdamın planlandığı Demirağ OSB’de şu an itibariyle 1750 kişi istihdam ediliyor. İnşaatı devam eden fabrikaların tamamlanmasının ardından 5 bin 300 kişinin daha istihdama katılması bekleniyor. 51 firma yapı ruhsatı alırken proje aşamasında ise 31 firma bulunuyor.


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER