Gündem

TGB´NİN YÜRÜYÜŞÜ

TGB´NİN YÜRÜYÜŞÜ

TGB´NİN YÜRÜYÜŞÜ
30-10-2017 07:32
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 29 Ekim´de Ankara´da sona erecek, "İstiklal Yürüyüşü" için Sivas´a geldi.

Tren Garı önünde bir araya gelen TGB üyesi gençler, ellerinde pankart ve dövizlerle slogan atarak İnönü Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı´na indi.

TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, üyeler adına yaptığı açıklamada, 98 yıl önce olduğu gibi İstiklal yolunu yeniden adımladıklarını söyledi.

Yürüyüşün ilk adımını Samsun´dan başlattıklarını aktaran Dikmen, "Sivas´ta haykırıyoruz Türkiye´nin bağımsızlığını hiçbir kuvvet engelleyemez. Türkiye´nin bağımsızlığına hibçir kuvvet göz dikemez." dedi.

Dikmen, Türk milleti zor günlerdne geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye´nin bağımsızlığını hedef alan Amerika ve onun taşeron terör örgütleri, Fetullahçı çete ve PKK hergün amansızca, haince Türkiye´ye saldırıyor. Bunların bir tane amacı var Türkiye´nin bağımsızlığını engellemek ve Türk Milletine diz çöktürmek.

Burada olan Türk gençleri olarak haykırıyoruz Türkiye´yi asla diz çöktürmeyeceğiz. Aynı 98 yıl önce olduğu gibi azim ve kararlılıkla ve birleşerek yürüyoruz bu yolu. İstiklal yolunu yeniden adımlıyoruz. Bu bilinçle bugün Sivas´ta haykırdıktan sonra yarın birinci Meclis önünde Türk milleti ile buluşarak tarihi zaferlerimizi yeniden hatırlayacağız ve Anıtkabir´e yürüyeceğiz."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra Sivas Kongresi´nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. (AA)

 

Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER