Ekonomi

TMO’da Satış Kuyruğu

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde çiftçiler, hasat sonrası arpa ve buğdaylarını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) satabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya girdi. Çiftçiler, TMO'nun alım politikasından memnun olduklarını belirtirken, uzun kuyrukların oluştuğu gözlendi.

TMO’da Satış Kuyruğu
30-07-2024 13:24
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Hasat sezonunun sona ermesiyle birlikte, ilçedeki çiftçiler tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri değerlendirmek amacıyla TMO'nun yada özel şirketlerin alım noktalarına yöneldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren TMO alım merkezlerinin önünde traktörleri ve kamyonetleriyle sıraya giren çiftçiler, ürünlerini güvenilir bir şekilde satabilmenin rahatlığını yaşıyor.

Çiftçiler, "Hasat sonrası ürünlerimizi TMO'ya satmak bizim için büyük bir avantaj. TMO'nun belirlediği fiyat politikası ve alım güvencesi sayesinde emeğimizin karşılığını alabiliyoruz. şeklinde konuşurken  Bir diğer çiftçi ise,  "TMO'nun alım süreci oldukça düzenli ve hızlı ilerliyor. Sabah erken saatlerde sıraya girmek zorunda kalsak da, Randevu sistemi ile ürünlerimizi güvenilir bir kuruma satmak içimizi rahatlatıyor" şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER