Gündem

Toz Taşınımı ve Şiddetli Yağış Geliyor

Meteoroloji, 19 Mayıs 2024 Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu açıkladı. Genel olarak yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, bazı bölgelerde ise sağanak yağışlar ve toz taşınımı etkili olması bekleniyor. İşte il il hava durumu raporu...

Toz Taşınımı ve Şiddetli Yağış Geliyor
19-05-2024 12:03
SİVAS

Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: Ülkemizin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olduğu görülüyor. Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Ardahan hariç), Eskişehir, Konya, Sivas ve çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de ise toz taşınımı beklentisi bulunuyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Güney ve batı kesimlerde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Özellikle güney kesimlerinde toz taşınımı beklentisi bulunuyor.

EGE

Ege Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar genel olarak görülecek. Ayrıca bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Batı kesimlerinde ise toz taşınımı gözlemlenebilir.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Eskişehir, Konya ve Sivas çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

BATI KARADENİZ

Batı Karadeniz'de parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kuzey ve doğu kesimlerde (Ardahan hariç) yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER