Gündem

Trafo patladı: 1 ölü, 3 yaralı (Video)

Trafo patladı: 1 ölü, 3 yaralı (Video)

Trafo patladı: 1 ölü, 3 yaralı (Video)
31-10-2022 07:00

Olay, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Kılıçkaya Hidroelektrik Santrali´nde meydana geldi. Santralde elektrik kaçağı nedeni ile tamir ve bakım yapılırken, kısa devre sonucu trafoda patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Patlamada işçilerden Ertuğrul Gazi Bozdağ (30) yaşamını yitirdi, Mevlüt Koç, Ertuğ Erbıyık ve Ramazan Tüylü ise yaralandı.

Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Mevlüt Koç´un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek olayın ardından Kılıçkaya Hidroelektrik Santrali´ne gitti. Burada santral yetkililerinden bilgi alan Vali Şimşek, olayın olduğu yerde de incelemede bulundu.

Yaşanan patlama ile ilgili bilgiler veren Vali Yılmaz Şimşek, "112´ye gelen ihbarda Suşehri ilçemiz, Kılıçkaya Barajı hidroelektrik santralinde trafodan kaynaklı bir patlama ve yangın olduğu bildirilmiştir. Bu ihbar üzerine ekipler derhal olay yerine sevk edilmiştir. İlk etapta ekiplerimiz yangını kontrol altına almış ve yangını söndürmüştür. Akabinde olay yerindeki yaralıları hastaneye sevk etmiştir. Hastaneye sevk edilen 3 yarılımız var. Bunlardan birinin durumu maalesef ağır. Olay yerinde maalesef bir teknisyenimizin vefat ettiği tespit edilmiştir. Şu anda ola kontrol altında, arkadaşlarla da görüştük. Bir ikinci patlamanın olmaması için gerekli tedbirler alındı. Ben vefat eden vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum"

Vali Şimşek daha sonra Suşehri Devlet Hastanesi´ne geçerek burada tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Vali Şimşek yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileterek doktorlardan ise sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Olayda hayatını kaybeden Ertuğrul Gazi Bozdağ´ın cenazesi ise olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna konuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER