Gündem

TÜDEMSAŞ KİK Toplantısı yapıldı

TÜDEMSAŞ KİK Toplantısı yapıldı

TÜDEMSAŞ KİK Toplantısı yapıldı
30-12-2019 07:00

Yüksel MENEKŞE

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve genel müdür yardımcıları iki günlük Sivas programına katıldı. Program kapsamında bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan Çalışkan ve yardımcıları TÜDEMSAŞ´ta düzenlenen KİK toplantısına da katıldı. TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü´ndeki Memur çalışanlar için, 2019 Kurum İdari Kurul Toplantısında talepler karara bağlandı.

Yapılan toplantıda TÜDEMSAŞ´taki Memur çalışanların talep ve önerileri, Memur-Sen Konfederasyonu´na bağlı Genel Yetkili Sendika Ulaştırma Memur-Sen tarafından Genel Müdürlüğe iletilerek, kurul tarafından maddeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü´ndeki Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısına, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Uslu, Mehmet Yıldırım, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu, Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Vatankulu ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda talep edilen konular ve sonuçları şu şekilde karara bağlandı; ?- Mevcut görevde yükselme yönetmeliğinin bazı maddelerinin görüşülerek revize edilmesi, tekrar mevcut yönetmelikten doğan mağduriyetlerin giderilerek son şeklinin verilmesi. (Bağlı ortaklıklar ve Ana kuruluş ile paralel hale getirilmesi)

- Mevcut görevde yükselme yönetmeliğinin yeniden değerlendirilerek, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yıl bazında boşalan kadrolar da dikkate alınmak sureti ile yönetmeliğe uygun olarak rutin hale getirilmesi.

- Personel nakil talepleri dikkate alınarak geniş kapsamlı elektronik nakil açılması, personelin Bakanlık bünyesinde istediği yere gitmesi ve boşalan kadrolara yeni personel alımının yapılması.

- Engelli personellerimizin ihtiyaçlarını kolaylıkla yerine getirebilmeleri web çalışmalarını kolaylaştırıcı düzenlemelerin yapılması (Engelli rampası engelli asansörü)

- Kadın personellerimize yönelik Genel Müdürlük Binası içerisinde bulunan lavaboların kullanıma uygun bir şekilde rehabilite edilmesi.

- Hizmet içi eğitimlere önem verilerek (gerek Yurtiçi gerek yurtdışı) tüm personelin eşit olarak faydalanılması.

- TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan işçi banyo mahallinde bulunan bina altındaki kapalı otoparkın açılarak mağduriyet yaşamakta olan memur personelin hizmetine sunulması.

- Bundan önceki görevde yükselme unvan değişikliği sınavı öncesi, sınav konularını içeren doküman ve kitapların verildiği gibi, tekrar bu uygulamanın uygulanması.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER