Gündem

Tüm Marketlerde Yasaklandı

Milyonları şaşırtan haber resmi olarak duyuruldu. Artık tüm marketlerde sigara satışı yasaklandı. Yeni karar 1 Temmuz itibarıyla resmen yürürlüğe girecek.

Tüm Marketlerde Yasaklandı
29-06-2024 15:01
SİVAS

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerin sigara ve elektronik sigara kullanımına dikkat çeken Erdoğan, geçen Nisan ayında İngiltere'de yasalaşan sigara yasağının Türkiye'de de uygulanabileceğine işaret etti.

Erdoğan’ın bu açıklamaları büyük yankı uyandırırken, benzer bir yasak haberi de Hollanda'dan geldi. Hollanda, tüm marketlerde sigara satışını yasaklama kararı aldı ve bu değişiklik iki hafta içinde yürürlüğe girecek. Hollanda hükümeti, “Dumansız bir nesil” hedefiyle uzun süredir bu tür yasak ve düzenlemeler üzerinde çalışıyordu.

SİGARA SATIŞINA YENİ YASAKLAR

Erdoğan’ın açıklamaları geniş yankı uyandırırken, Hollanda'dan da benzer bir yasaklama haberi geldi. Hollanda, tüm marketlerde sigara satışını yasaklama kararı aldı ve bu düzenleme iki hafta içinde yürürlüğe girecek. Hollanda hükümeti, “Dumansız bir nesil” hedefi doğrultusunda yıllardır bu tür yasak ve düzenlemeler üzerinde çalışıyordu.

whatsapp-image-2023-05-23-at-12-12-47.webp

KAYIT ZORUNLULUĞU GELİYOR

Hollanda'da daha önce kafelerde ve restoranlarda sigara içmek yasaklanmış, kiosklarda, büfelerde ve online mağazalarda sigara satışı durdurulmuştu. Şimdi ise, 1 Temmuz itibariyle süpermarketlerde sigara ve e-sigara satışı tamamen sona erecek. Ayrıca, tütün ürünleri satış noktaları için kayıt zorunluluğu getirilerek, bu ürünlerin satışı daha sıkı denetim altına alınacak.

Devlet Sekreteri Maarten van Ooijen, sigarayı bırakmayı kolaylaştırmak ve sigaraya başlamayı zorlaştırmak için sürekli yeni adımlar atacaklarını ifade etti. Hükümetin planlarına göre, 2030 yılı itibariyle benzin istasyonlarında sigara satışı yasaklanacak ve 2032 yılından itibaren sigaralar sadece belirli mağazalarda satılabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER