Gündem

Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı!

SSK ve Bağkur emeklileri başta olmak üzere tüm emeklileri ilgilendiren üzücü bir gelişme yaşandı. Türkiye genelinde emeklilere önemli bir sınırlama getirildi ve bu işlemler artık yasaklandı.

Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı!
22-08-2024 12:58
SİVAS

Haber Merkezi

Bankacılık sektöründe vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik yürürlüğe giriyor. Bankalar, para çekme işlemlerinde yeni bir düzenlemeye geçiyor ve bu durumun özellikle emekliler üzerinde önemli etkiler yaratması bekleniyor.

2/7
Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı! Bankaya giden eli boş dönecek 2

ATM'lerin yaygın kullanımı rağmen, banka veznelerindeki yoğunluk hala azalmış değil. ATM kullanmayı bilmeyen veya ATM'yi tercih etmeyen pek çok vatandaş, küçük meblağlar için bile uzun süre veznelerde sıra beklemek zorunda kalıyor. Bu sorunun çözülmesi amacıyla bankalar önemli bir adım attı.

3/7
Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı! Bankaya giden eli boş dönecek 3

81 İL GENELİNDE YENİ DÜZENLEME

Para çekme ve yatırma işlemleri, artık ATM'ler üzerinden çok daha kolay yapılabilecek. Türkiye genelinde 49 bin 847 ATM bulunuyor ve bu cihazlar vatandaşların bankacılık işlemlerini hızla tamamlamalarına yardımcı oluyor.

4/7
Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı! Bankaya giden eli boş dönecek 4

Ancak ATM kullanımı konusunda bilgisi olmayan veya teknolojiye uyum sağlamakta zorlanan bazı vatandaşlar, vezne sıralarında beklemeye devam ediyor. Bu durumu önlemek ve bankalarda oluşan yoğunluğu azaltmak amacıyla bankalar, veznelerdeki para çekme işlemlerine yönelik yeni bir sınırlama getirdi.

5/7
Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı! Bankaya giden eli boş dönecek 5

YENİ SINIR BELİRLENDİ

Alınan yeni karara göre, veznelerden yapılacak para çekme işlemleri için alt sınır 20 bin TL olarak belirlendi. Bu tutarın altındaki para çekme ve yatırma işlemleri artık yalnızca ATM'ler aracılığıyla yapılabilecek.

6/7
Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı! Bankaya giden eli boş dönecek 6

Vatandaşlar, bankaların veznelerine gidip 20 bin TL'nin altındaki meblağları çekemeyecekler. Bu düzenleme, bankalarda oluşan yoğunluğu azaltmayı hedefliyor. Ancak, bu karar ATM kullanmayı bilmeyen veya ATM'yi tercih etmeyen vatandaşlar arasında bazı tepkilere neden oldu.

7/7
Tüm Türkiye’de emeklilere yasaklandı! Bankaya giden eli boş dönecek 7

EMEKLİLER VE TEKNOLOJİYLE UYUM SORUNU

Özellikle emekliler, bu yeni düzenlemeye nasıl uyum sağlayacaklarını merak ediyor ve endişelerini dile getiriyor. Bankalarda uzun süre sıra beklemek istemeyen emekliler, ATM'leri kullanmak zorunda kalacakları için bu değişikliği zorlayıcı buluyor. Benzer şekilde, ATM kullanımı konusunda deneyimsiz veya teknolojiyi yeterince kullanamayan diğer vatandaşlar da benzer endişeleri taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER