Yaşam

Tüm Türkiye’de Zorunlu Olacak

Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerini kapsayan yeni düzenleme hayata geçiyor. Artık tüm aboneler için zorunlu olacak.

Tüm Türkiye’de Zorunlu Olacak
10-07-2024 15:31
SİVAS

Haber Merkezi

Meclisten geçmesi beklenen yeni torba yasa ile zorunlu deprem sigortası, yerini Zorunlu Afet Sigortası'na (ZAS) bırakacak.

Bu sigorta, deprem, sel ve orman yangını gibi tüm doğal afetleri kapsayacak ve herhangi bir aboneliği olan tüm vatandaşlar bu sigortayı ödemekle yükümlü olacak.

elektrik-faturasi-depophotos-2018379.jpg

DETAYLAR AÇIKLANDI

DASK Genel Müdürü Selva Eren, torba yasa kapsamında zorunlu deprem sigortasının yerine Zorunlu Afet Sigortası'na (ZAS) geçileceğini resmen açıkladı. Eren, ZAS’ın deprem, sel ve orman yangını gibi tüm doğal afetleri kapsayacağını belirtti.

Eren, ZAS'ın yeni bir vergi uygulaması olduğuna dair kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu belirterek, "ZAS'ın genel şartları ile vergi paketinin aynı torba yasa içinde yer alması kafa karışıklığına yol açtı. Ancak, ZAS'ın vergiyle hiçbir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

172544.jpg

Eren, ZAS'ın ilk üç yılında devlet desteği alacağını da belirterek, "Bu yeni ürünle ilgili olası hasarlarda devlet destek sağlayacak. Bunu bir tür koruma desteği olarak nitelendirebiliriz. Bu açıdan bakıldığında, ZAS vatandaşların üzerinde ek bir maliyet oluşturmayacak, aksine çok kapsamlı bir poliçeyi devlet desteğiyle almış olacaklar" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER