Yaşam

TÜNELDE İFTAR

TÜNELDE İFTAR

TÜNELDE İFTAR
20-06-2017 07:57

Erhan CEYLAN/

Belediye Başkanı Sami Aydın, şehrin kuz ey kesiminde yapılmakta olan Mevlana tüneli içerisinde yaklaşık 700 kişiye iftar verdi, tünelle ilgili olarak ?Çalışmalar sürüyor, en kısa sürede kazasız-belasız tamamlayarak hizmete açmak istiyoruz? dedi.

Mevlana´yı Aydoğan´a bağlayacak tünelde önceki akşam verilen iftara Vali Davut Gül, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin,  5´inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, protokol üyeleri, mahalle muhtarları, çok sayıda vatandaş ile tünel çalışanları katıldı.

?TRAFİĞE ÇÖZÜM?

Sivas´ta 150 bin araç olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını söyleyen Vali Davut Gül, Belediye´nin mega projesi olan Mevlana Tüneli´nin trafik yoğunluğuna çözüm getireceğini belirterek, iftar programında emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Ak Parti Milletvekili Hilmi Bilgin ise, Belediye Başkanı Sami Aydın´ın, ?Sivas´ı imrenilen bir şehir yapacağım? sözünü hatırlatarak ?Başkanımız Sami Aydın  hükümetimizin verdiği destekle 2014 yılında açıkladığı projeleri hayata geçiriyor. inşallah görev süreci sonuna kadar birbirinden önemli projeleri hayata geçirip Sivas´a kazandıracaktır. Kendisi ve ekibine teşekkür ediyorum? dedi.

8.5 ŞİDDETİNDEKİ

DEPREME DAYANACAK

Temeli, 9 Nisan 2016´da dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Başbakan Binali Yıldırım´ın katılımıyla atılan ve Belediye tarihindeki en büyük proje olan Mevlana Tüneli´nin 8.5 şiddetindeki depreme dayanıklı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın ise ?Gördüğünüz gibi inşaatın önemli bir kısmı yapıldı. Çoğu gitti azı kaldı. Dünyadaki son teknolojik tünel sistemiyle bu inşaatı gerçekleştiriyoruz. 8.5 şiddetindeki depreme dayanıklı olacak.  Şuan içinde bulunduğumuz tüpün bu bölümünde 344 metre yol almış durumundayız. Yan tüp ile birlikte toplam 550 metre, yaklaşık 155 metre açacağımız alan kaldı. Diğer tarafta ise ikinci tüpümüz var ve orada da çalışmalarımız devam ediyor. Bizlerle bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin Ramazanını tebrik ediyorum. Çarşamba günü idrak edeceğimiz Kadir gecesini kutluyorum. İnşallah rabbim bizleri huzur ve sağlık içerisinde bayrama kavuşturmayı nasip etsin. Bu eserin de kazasız belasız bir şekilde şehrimizin ulaşım hizmetine sunulmasını temenni ediyorum?dedi.

Kur´an-ı Kerim tilavetinin de yer aldığı iftar programında 700 kişiye mercimek çorbası, pilav üstü kavurma, tatlı ve hurma ikram edildi. 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER