Yaşam

TÜNELE AYDIN´IN ADI VERİLDİ

TÜNELE AYDIN´IN ADI VERİLDİ

TÜNELE AYDIN´IN ADI VERİLDİ
08-12-2018 07:58

Erhan CEYLAN/

Belediye Meclisi, bir süre önce Yüceyurt Mahallesi´nde hizmete sunulan Mevlana Tüneli´ne ?Sami Aydın´ isminin verilmesini karar bağladı. Haberi Ankara´da duyan Başkan Aydın, daha önce bu yönde gelen taleplere sıcak bakmadığını ancak alınan karara saygı duyduğunu söyledi.

Belediye bütçesiyle yapılan en büyük yatırımlardan biri olan Mevlana Tüneli´ne Belediye Başkanı Sami Aydın´ın ismi verildi. Mevlana Mahallesi ile Yüceyurt Mahallelerini birbirine bağlayan tünel isminin Belediye Meclis kararıyla ?Mimar Sami Aydın´ adının verilmesini Ankara´da iken duyduğunu vurgulayan Başkan Aydın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; ?Ankara´dan güzel şehrimiz Sivas´a geliyoruz. Şimdi yolda öğrendim. Belediye Meclis toplantımızda tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamı oy birliği ile adımızı tünelimize vermişler. Aslında bölge sakinlerimizin de isteği buydu, ancak şahsım olarak ben çok sıcak bakmıyordum. AK Parti ve BBP´li Meclis Üyesi arkadaşlarımızın bu sürpriz kararları beni onurlandırmıştır, hemşerilerimize ve meclis üyesi arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum? ifadelerine yer verdi.

ŞERİN TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETTİ

Bir süre önce Yüceyurt Mahalle Muhtarı Cemil Gözen, mahalle adına pankart asmış ve tünel isminin Sami Aydın olmasını talep etmişti. Belediye bütçesi ile 115 milyon liraya mal edilen Mevlana Tüneli, kuzey-güney bağlantısını sağlayarak şehirde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmış, halkın beğenisini kazanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER