Yaşam

TÜPLE DİLENME

TÜPLE DİLENME

TÜPLE DİLENME
13-06-2017 07:57

Erhan CEYLAN/

İnsanların dini duygularını istismar ederek dilenen ve zaman zaman da huzursuzluk yaratan dilencilerin sayısının, ramazanla birlikte artış gösterdiği ve dilencilerin son günlerde ellerine küçük tüp alarak dilendikleri gözleniyor.

İl dışından gelerek şehre yakın bölgelerde kurdukları çadır ya da araçlarda kalan ve gündüzleri ramazanı da fırsat bilerek sokaklara dağılan dilencilere, mültecilerinde eklendiği görülüyor.

Suriye´den geldiklerini, kalacak yerleri olmadığını, hatta yardım almalarına rağmen devletin yardım etmediğini öne sürerek dilenen mülteciler tepkilere neden oluyor.

Baskın ve denetimlerin artırılmasını isteyen vatandaşlar, çoğunluğu yabancı olan dilencilerden bazılarının mendil kalem, bir kısmının da eline boş bir tüp alarak dilendiğini vurgulayarak ?Ramazan ayında her köşede bir dilenci ile karşılaşıyoruz. Özellikle mülteci dilencilerin sayısı arttı. O kadar çok yüzsüzleştiler ki, dükkânlara kadar girip insanların huzurunu kaçıyorlar. Dilencilerin duygu sömürüsünün önlenmesi için denetimlerin artırılması gerekiyor.? dedi.

ELİNE TÜP ALAN DİLENİYOR

Her yıl farklı yöntemlerle insanların dini duygularını istismar eden dilencilerin bu yılki taktiği ise boş tüp oldu. Tüp parası isteyerek dilenenlere karşı dikkatli olunmasını isteyen Belediye ise ilan panolarına ?Dilenci istismarına dur de´ ifadelerinin yer aldığı afiş astı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER