Gündem

TÜRASAŞ Genel Müdürü Değişti! Sivas Bölge Müdürü de Değişiecekmi?

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Koçbay, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) Genel Müdürlüğü'ne atandı. Genel Müdür atamasının ardından genel müdür yardımcıları ve aralarında Sivas'ın da bulunduğu bölge müdürlerinin de değişmesi bekleniyor.

TÜRASAŞ Genel Müdürü Değişti! Sivas Bölge Müdürü de Değişiecekmi?
15-09-2024 14:36
SİVAS

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı. Yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci görevden alındı. Yerine Musa Heybet getirildi. Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı. Yerine Yasin Ayfer Erkoç getirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı'na Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

TÜRASAŞ'TA KOÇBAY DÖNEMİ

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Koçbay, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) Genel Müdürü olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle bu göreve atanan Koçbay, atamayla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkürlerini sundu. Koçbay, “Şahsımı bu onurlu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na şükranlarımı arz ederim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kulislerde dolaşan bilgilere göre, TÜRASAŞ'ta genel müdür yardımcıları ve bölge müdürlerinin de değişmesi bekleniyor.

SELİM KOÇBAY KİMDİR?

Selim Koçbay, Uludağ Üniversitesi Balıkesir Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına 1988-1990 yılları arasında özel sektörde Makine Mühendisi olarak başladı. 1990 yılında TCDD Genel Müdürlüğü bünyesinde Makine Mühendisi olarak kariyerine devam eden Koçbay, yıllar içerisinde Cer Atölye Müdürlüğü, Depo Müdürlüğü, Bölge Müdür Yardımcılığı ve Bölge Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcılığı gibi birçok önemli görevde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER